Kerstgezelligheid troef bij sprankelend ARSIS-concert

Print
Kerstgezelligheid troef bij sprankelend ARSIS-concert

Foto: Stefan HOUBRECHTS

Kortessem - Het kinder- en jeugdkoor ARSIS deed feestzaal De Goudvink opnieuw vollopen, maar ook overlopen van gezelligheid en een hartelijke kerstsfeer.

De kinderen van het kinderkoor o.l.v. meester Stefan brachten letterlijk het licht in de zaal met ‘als het Kerstmis wordt’. Beide koren, meer dan 50 kinderen op het podium, deden het publiek heel stil worden met ‘Geef de kinderen een wereld’ en de canon ‘’t Is weer december’.

Op korte tijd werden heel wat nieuwe kerstliedjes aangeleerd aan ‘de kleinsten’ en ze werden één na één sprankelend, maar oh zo geconcentreerd gebracht. Het publiek stond versteld van het tekstgeheugen en de toonvastheid van kinderen tot ‘maar’ 9 jaar oud. De 25 jongeren van jeugdkoor o.l.v. juf Stephanie hanteerden de muziekmap, niet omdat ze de teksten niet kenden, maar wel omdat er voor heel wat nieuwe jonge leden mét partituren én tweestemmig werd gezongen. En of het lukte ! Het tweestemmige ‘Nu zijt Wellekome’ deed de propvolle feestzaal opnieuw muisstil worden.
Het ontspannende tussendoortje: samen met het publiek kerstliederen zingen met papa Wim Oosthuyze, Frederik Verhooghe en Frans en Roger Jorissen aan de instrumenten, deed de kerstgezelligheid en het samenhorigheidsgevoel in de zaal nog meer toenemen.

Het hoogtepunt van de avond was de afsluiter, met de muzikanten én beide koren, die de meer dan 150 aanwezigen warm maakten om ‘Jingle Bell’s’ met z’n allen samen te zingen. Een overdonderend kerstgevoel met meer dan 200 stemmen werd nog extra kracht bijgezet door het schenken van een cheque voor het goede doel Ambulance-wens, waarbij de Arsis-groep een kerstwens van een ongeneeslijk ziek kind in vervulling wil laten gaan.
Na dit mooie kerstgebaar, zorgde het Arsis-bestuursteam nog voor talrijke hapjes en drankjes. Dikke pluim voor alle medewerkers! Teamlid Lea Vanvinckenroye, die als voorzitster de fakkel doorgeeft aan Mieke Blokken, werd nog extra bedankt, want haar jarenlange taak verdiende echt wel een bloemetje.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio