Boete voor oude nummerplaat

Print
Boete voor oude nummerplaat

Foto: Belga

Herentals - Kerst bracht voor Liese Bergen een minder leuke verrassing: een boete voor een parkeerovertreding in Elsene. Alleen staat die op de nummerplaat die ze al vier jaar geleden terugstuurde.

De Herentalse Liese Bergen, die ook voor sp.a in de gemeenteraad zetelt, kreeg vrijdagmiddag een parkeerboete van de firma Vinci Parking in haar brievenbus. ¬Kennelijk had ze op 30 september in Elsene haar auto geparkeerd zonder te betalen. “Maar ik ben nog nooit in mijn leven in Elsene geweest”, zegt de stomverbaasde vrouw.

Bovendien had de boete ¬betrekking op een nummerplaat die niet de hare is. “Van de politiezone -Neteland kreeg ik de bevestiging dat het om het kenteken van mijn ¬vorige auto gaat. Daarbij kreeg ik een nieuwe nummerplaat die begint met het cijfer 1. De oude heb ik netjes teruggestuurd, zoals het hoort.”

“Ik zie twee mogelijke verklaringen voor dit mysterie. Ofwel gaat het om een simpele typefout, ofwel gaat het om nummerplaatfraude. Maar dat weet ik uiteraard niet zeker. Het gaat misschien maar om 25 euro, maar de boete betalen, doe ik hoe dan ook niet.”