“Wie wil nu voetballen op plein vol lijnen”

Print
“Wie wil nu voetballen op plein vol lijnen”

Voorzitter Patrick Vaes en bestuurslid Michel Eemans pleiten voor het behoud van de Shotguns in Korspel. Foto: RV

Beringen - Op het veld van Red Star Korspel wordt sinds vorig jaar American football gespeeld. Maar het dak en sanitair van de Limburg Shotguns moeten dringend worden hersteld. Daarom zouden ze moeten verhuizen naar het plein van VK Beverlo. “Maar wie wil er voetballen op een veld vol lijnen?”, klinkt het.

De ‘Limburg Shotguns’, de enige Limburgse ploeg die aan ‘American football’ doet, is al een jaar thuis op het veld van Red Star Korspel. Daar is de club heel gelukkig, maar dak en sanitair moeten dringend hersteld worden. “Het is knokken om het hoofd boven water te houden”, zucht voorzitter Patrick Vaes. “We zijn volop aan het trainen voor de competitie die in februari van start gaat.”

“We spelen vier thuiswedstrijden en die kosten heel wat. Omdat het geen sport is voor doetjes, moet bij elke wedstrijd een ambulance met verpleger klaar staan. Dat kost ons 600 euro. Voor de vier scheidsrechters moeten we 500 euro neertellen.” 

“Dat lukt ook wel. En in het herstel van de accommodatie willen we tussenkomen. Maar we hadden ook wel op wat steun van de sportraad gerekend. Die heeft een budget van 150.000 euro ter beschikking, maar daar kregen we te horen dat we beter naar een ander terrein zouden uitkijken. Het voorstel was het voetbalterrein van VK Beverlo, maar dat moeten we dan delen met een andere club en daar komen gegarandeerd problemen van. De belijning voor Amerikaans voetbal is helemaal anders en wie wil voetballen op een plein dat vol strepen staat?” 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio