-

Nederlander stunt op WK darts, titelverdediger gaat door

Print
Nederlander stunt op WK darts, titelverdediger gaat door

Foto: Photo News

De Nederlander Benito van de Pas (PDC-50) zorgde zaterdag in Londen voor een stevige verrassing door de Engelsman Dave Chisnall (PDC-8) uit te schakelen in de tweede ronde van het PDC wereldkampioenschap darts. De 21-jarige debutant, die in het WK van de BDO in drie deelnames nooit voorbij de eerste ronde raakte, boog een 1-2 achterstand in 4-2 winst om. In de achtste finales stuit ‘Big Ben op de Schot Robert Thornton (PDC-9), die met 4-0 afrekende met de Engelsman Ronnie Baxter (PDC-24).

Voor titelverdediger Michael van Gerwen was het even schrikken toen de Duitser Sascha Stein de eerste set met 1-3 won. De nummer een van de wereld herstelde zich echter snel en won vlot de volgende vier sets (3-1, 3-0, 3-1, 3-2). In de achtste finales wacht ‘Mighty Mike’ wellicht een grotere uitdaging. Tegenstander dan is de Engelsman Terry Jenkins (PDC-16), die zijn Australische tegenstander Laurence Ryder geen enkele leg gunde en op enkele millimeters een nine-darter miste.

Ei zo na zorgde Jelle Klaassen (PDC-30) voor een volledig Nederlands succesavondje in het Alexandra Palace. De BDO-wereldkampioen van 2006 gaf tegen de Schot Garry Anderson (PDC-4), één van de schaduwfavorieten, echter een 1-3 voorsprong uit handen. De volgende tegenstander voor Anderson komt uit het duel tussen de Engelsman Kevin Painter (PDC-20) en de Spanjaard Cristo Reyes.