Nicola Philippaerts met zesde plaats beste Belg in hengstenwedstrijd

Print
Nicola Philippaerts met zesde plaats beste Belg in hengstenwedstrijd

Foto: Photo News

Nicola Philippaerts was zaterdagavond op de Kerstjummping in Mechelen met de 9-jarige Forever D’arco met een zesde plaats de beste Belg in het Open Studbook, een wedstrijd voorbehouden voor hengsten. De 21-jarige Limburger was de snelste van alle deelnemers, maar moest vier strafpunten noteren. Vijf combinaties bleven foutloos.

Toch was de top vijf een beetje Belgisch getint. De Britse winnaar Joe Clee is de partner van Julie Wauters, dochter van wijlen Eric Wauters, voormalig organisator van de Kerstjumping. Clee was met Utamaro meer dan twee seconden sneller dan de Nederlander Jur Vrieling (Zavall) en bijna drie seconden sneller dan de Zwitser Edwin Smits (Copain). Ook de vierde en de vijfde, de Duitser Christian Ahlmann (Cornado II) en de Française Anne-Sophie Godart (Carlitto) hebben een Belgische link. Ahlmann is de partner van Judy-Ann Melchior, Godart van Rik Hemeryck.

Eerder op de dag had Vrieling in het Belgian Open Bred met Flash Dance wel de zege gepakt. Freddy Demuynck was met Dirigent met een derde plaats beste Belg in die proef voor in België gefokte paarden.