CERCLE BRUGGE - WAASLAND-BEVEREN 1-0

Cercle wint rasecht degradatieduel met gelukje

Print
Cercle wint rasecht degradatieduel met gelukje

Foto: Belga

Cercle Brugge heeft een levensbelangrijk degradatieduel tegen Waasland-Beveren winnend afgesloten. In een slechte wedstrijd viel het enige doelpunt na 13 minuten, na een afgeweken schot van Stephen Buyl. Cercle Brugge beent Waasland-Beveren bij, beide ploegen hebben nu 20 punten. Bekijk de samenvatting om 23u op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Cercle Brugge leeft weer. Nadat het vorige week met 2-0 de boot inging aan de kust bij Oostende, kon het nu wel weer winnen van rechtstreekse concurrent Waasland-Beveren. Lierse doet er best aan een goede winterstage af te werken, de Pallieters staan door deze uitslag eenzaam en alleen laatste, met zes punten minder dan Cercle en Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren zit natuurlijk ook in een slechte periode. De jongens van Ronny Van Geneugden trokken naar Brugge met een 0 op 6 op zak en dat was er ook aan te zien. In het openingskwartier waren er weinig echte kansen te zien. Het openingsdoelpunt van Stephen Buyl kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht gevallen. Van buiten de zestien trapte de jongeling via het been van Robson naar doel. De bal maakte een onhoudbare curve voor doelman Coosemans, Cercle op voorsprong na 13 minuten.

Cercle met tien verder

Het was geen voorbode voor beter voetbal, op het veld was vooral veel inzet en strijd te zien. Typerend voor een degradatieduel. We gingen dan ook rusten met een gevleide 1-0 voorsprong.

Na een uur spelen dan toch weer wat opschudding. Na een scrimmage voor doel gingen Noe Dussenne en doelman Coosemans even neus aan neus staan. Het kwam beide spelers op een geel karton te staan, maar voor Dussenne betekende dat zijn tweede kaart van de avond. Cercle Brugge speelde nog een half uur met tien man.

Eerste schot tussen de palen

Coach Van Geneugden wilde het numerieke overwicht van Waasland-Beveren optimaal uitbuiten en gooide David Destorme en Amido Baldé in de strijd. Veel leverde het echter niet op voor de bezoekers. Tien minuten voor tijd ging Cercle-doelman Werner even helpen. De doelman probeerde een strakke voorzet van Henkens te grijpen, maar greep naast de bal en zag het leer maar nipt over zijn kooi vallen. Vijf minuten voor tijd bracht Werner wel redding op een volley van Destorme. Het was het eerste schot tussen de palen van Waasland-Beveren.

Met de drie punten komt Cercle Brugge naast Waasland-Beveren op een veertiende plaats. De Waaslanders hebben wel nog een beter (of minder slecht) doelpuntensaldo dan Cercle Brugge. Lierse kijkt het allemaal met lede ogen aan. De Pallieters moeten nu al een kloof van zes punten overbruggen om Play Off 3 nog te vermijden.

Opmerkelijk:

Weinig volk in het Jan Breydelstadion voor het duel Cercle Brugge - Waasland-Beveren. Nochtans had Cercle Brugge gratis kaarten uitgedeeld voor deze wedstrijd... Misschien zat het winterse weer er ook voor iets tussen.

Belangrijkste fases:

2’ - Godee is gemotiveerd en gaat fors in op de enkels van Rowell. De Waaslanders mogen een vrije trap nemen. Cale knalt de bal in de witte muur.

13’ - GOAL - Stephen Buyl snijdt vanop links naar binnen en haalt dan uit met rechts. Via het been van Robson caprioleert de bal over doelman Coosemans in het doel.

29’ - Dussenne veert hoog op en kan vrij koppen. Maric moet doelman Coosemans bijstaan op de lijn. Bijna was de 2-0 een feit.

55’ - Richard Sukuta-Pasu gaat net voor de zestien neer in een duel met Hugo Sousa. Scheidsrechter Delferière ziet er geen graten in laat gewoon doorspelen. Tot grote woede en ergernis van coach Vidarsson.

62’ - ROOD - Noe Dussenne van Cercle Brugge krijgt een 2e keer geel en dus rood. De verdediger krijgt geel na een opstootje met doelman Coosemans. Het is de tweede gele kaart voor de thuisspeler. Hij kan iets vroeger dan gepland van de winterstop genieten.

85’ - Een afvallende bal wordt door Destorme in één tijd op de pantoffel genomen. Hij schiet pal op doelman Werner. Dit is de eerste bal tussen de palen van de bezoekers. Dit na 85’ voetballen..

87’ - Het begint te sneeuwen in Jan Breydel. We zijn nog enkele minuten verwijderd van het slot.