De Bruyne verkozen tot beste offensieve middenvelder in Duitsland

Print
De Bruyne verkozen tot beste offensieve middenvelder in Duitsland

Foto: AP

Kevin De Bruyne is de beste offensieve middenvelder van de heenronde in Duitsland. De Rode Duivel werd door de bezoekers van de officiële Bundesliga-website verkozen met 31% van de stemmen. Hij laat daarmee onder meer Thomas Müller en Mario Götze achter zich.

Op zich is het geen verrassing dat De Bruyne verkozen werd, zeker niet als je het cijfermateriaal erbij neemt. Met tien assists in de heenronde achter zijn naam kan De Bruyne alvast mooie cijfers voorleggen. Een record is het echter niet, in het seizoen ‘96-’97 leverde een zekere Dariuz Wosz eens 11 assists af voor VfL Bochum. Tel daarbij nog eens drie doelpunten bij, en je weet dat De Bruyne een bijzonder sterke heenronde heeft afgewerkt.

De Bruyne laat Thomas Müller nipt achter zich. De middenvelder van Bayern strandt met 26% van de stemmen op een tweede plaats, zijn ploegmaat Mario Götze kreeg 17% van de stemmen. De Bruyne troeft dus maar even twee wereldkampioenen af. Kan hij zijn sterke vorm ook in de terugronde etaleren? Wij hopen alvast van wel!