Vakantie

Duizenden wintersporters brengen nacht door in wagen in de Alpen

Duizenden automobilisten zijn gestrand op weg naar de skistations in de Alpen, als gevolg van de hevige sneeuwval. Op tal van plaatsen werd in noodopvang voorzien, maar sommige automobilisten moesten de nacht noodgedwongen in hun wagen doorbrengen.

Volgens de lokale autoriteiten raakten zo’n 15.000 wagens geblokkeerd. De problemen doken zaterdagnamiddag op in de Savoie, waarna een oproep werd gelanceerd om niet verder te rijden en onderweg een slaapplaats te zoeken. In een veertigtal gemeenten werden zo’n 10.000 slaapplaatsen ingericht.Maar sommige automobilisten zaten vast in hun wagen.

“Ik zat zaterdagavond op zowat 100 kilometer van mijn bestemming”, zegt een landgenoot op VRT-radio. “We zijn door het Rode Kruis opgevangen in een cultureel centrum en daar was alles voorzien. Naarmate de avond vorderde, kwamen er steeds meer mensen binnen, waaronder een honderdtal Engelsen. Deze ochtend verliep het iets vlotter op de weg, maar aan de péage is het opnieuw aanschuiven.”

Door de sneeuw gebeurde ook een dodelijk ongeval in het departement Isère. Daar reed een man met zijn wagen in een ravijn. En de problemen zijn nog niet van de baan: ook zondag worden sneeuw en ijzel voorspeld.

Kent u Belgen die vastzitten of hebben vastgezeten in de Alpen? Laat het ons dan weten via dit emailadres. Gelieve zeker uw gsm-nummer te vermelden.

Niet te missen