STANDARD - LOKEREN 2-0

Efficiënt Standard kopt Lokeren in crisis

Print
Efficiënt Standard kopt Lokeren in crisis

Foto: PHN

Standard sluit een wisselvallig 2014 af op de zesde plaats. Tegen Lokeren scoorde het tweemaal op het perfecte moment, genoeg voor de overwinning. Adrien Trebel schreef beide assists op zijn naam. In de stand blijft Lokeren op een achtste plaats staan, het kon al vijf wedstrijden niet meer winnen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Standard sluit de rollercoaster die 2014 geweest is, toch nog op een positieve noot af. Met een 2-0 overwinning tegen een zwalpend Lokeren springen de Luikenaars toch nog naar een zesde plaats in de stand.

Vroeg in de wedstrijd schrok Sclessin al op na een stevige overtreding van Persoons op Arslanagic. De middenvelder schoof door en ging met de noppen staan op de kuit van de verdediger. Scheidsrechter Gumienny toonde zich echter mild en trok slechts geel.

De eerste kans kwam er via Remacle, na makkelijk balverlies kon De Pauw de bal voor doel gooien. Daar toonde Remacle zich echter niet trefzeker en schoot de bal in één tijd over doel. Het was de voorbode voor meer Lokers gevaar, maar net op dat moment scoorde Standard. Arslanagic was duidelijk nog niet hersteld na de tackle van Persoons, maar kopte toch de 1-0 binnen. Adrien Trebel tekende voor de assist op een vrije trap.

Meteen daarna kon Lokeren op gelijke hoogte komen, maar Leye strafte een blunder van formaat niet af. Keeper Thuram legde de bal op de rand van zestien zo goed als klaar voor Leye, maar gelukkig voor Standard kon Ciman het leer nog net uit doel houden. Standard ging de rust in met een gevleide 1-0 voorsprong.

Na de rust zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld. Lokeren creëerde de meeste druk, maar kon de kansen niet verzilveren. Net op het moment dat de 1-1 dichter leek dan de 2-0, was daar toch weer Adrien Trebel. Met buitenkantje voet leverde de middenvelder een heerlijke assist af, de Japanner Ono kopte de 2-0 voorbij Copa, iets voorbij het uur.

Lokeren probeerde daarna nog de aansluiting te forceren, maar was voorin toch onmondig. In de stand springt Standard over Genk naar de zesde plaats. Lokeren sluit 2014 af in mineur, de troepen van Peter Maes konden al vijf matchen niet meer winnen en blijven steken op een achtste plaats. Het kon ook nog maar éénmaal winnen op verplaatsing.

Opmerkelijk:

In een bijzonder potige wedstrijd werden slechts vier gele kaarten getrokken. Kort na de aftrap kon Persoons al tegen een rode kaart aankijken na een aanslag op Arslanagic, maar de wedstrijd eindigde toch met elf tegen elf.

Belangrijkste fases:

16’ - Knullig balverlies van Standard en Lokeren komt er snel uit. Deze keer gooit De Pauw de bal voor doel en is het Remacle de het in één tijd probeert, maar ook hij kan zijn poging niet kadreren.

25’ - GOAL - En daar is de voorsprong van Standard! Een vrije trap van de Rouches is heel langer onderweg en Copa staat er verbijsterd bij aan de tweede paal, terwijl Arslanagic de 1-0 aan de eerste paal binnenkopt!

27’ - Thuram kan de bal aan de rand klemmen, maar laat de het leer dan los uit schrik voor handspel. Leye snoept hem de bal af en stuurt het leer dan naar het lege doelmond. Ciman verijdelt op in extremis de snelle gelijkmaker met een rustige interventie.

49’- Goede actie op de linkerkant tussen Ono en Van Damme. De Camargo laat het leer voor de rechter van Trebel, maar hij plaatst de bal nipt naast. Daarvoor had Lokeren een kansje. De Pauw met de voorzet, maar zowel Leye als de Vanaken konden er niet bij.

66’ - GOAL - Standard zit nu helemaal op rozen, want Ono heeft er 2-0 van gemaakt. Trebel met de assist buitenkant voet en de Japanner maakt het toch wel mooi af met de kop. Zijn eerste van het seizoen.

78’ - Trebel probeert Copa te verrassen, maar de Ivoriaan plukt de bal van de Fransman vanonder de lat.