Sterke Wout Van Aert kan het ook in de modder

Print
Sterke Wout Van Aert kan het ook in de modder

Foto: PHOTOPRESS.BE

Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) heeft zaterdag de Versluys cyclocross in Bredene gewonnen. De 20-jarige Antwerpenaar ging in de op twee na laatste ronde solo en bleef Gianni Vermeersch en Tim Merlier voor.

 

Veldrijden op Sportwereld.be

 

Al vrij vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep met vijf renners. Dat waren Sven Vanthourenhout, Wout Van Aert, Tim Merlier, Gianni Vermeersch en Joeri Adams. Een groepje met Bart Wellens volgde wat verderop. Voorin moest Adams plots de rol lossen en even later moest ook Vanthourenhout de koplopers laten rijden. Halfkoers sloot Adams echter voorin weer aan.

Net voor het ingaan van de voorlaatste ronde, tijdens een korte sneeuw- en hagelbui, achtte Van Aert zijn moment gekomen. Hij versnelde en pakte meteen een ruime voorsprong op de rest. Achter hem sloegen de ploegmakkers bij Sunweb-Napoleon Games, Merlier en Vermeersch, de handen in elkaar.

De leider bedreigen zat er evenwel niet meer in. Van Aert kon dus zijn eigen tempo rijden en met ruime voorsprong uitgebreid het zegegebaar maken. Vermeersch ontdeed zich nog van Merlier en werd tweede. Adams eigende zich de vierde plaats toe.

Het is al de zevende profzege van het seizoen voor Van Aert. Daarnaast won hij zes keer bij de beloften, wat zijn totaal op dertien zeges brengt. Op de erelijst van Bredene volgt de wereldkampioen bij de beloften de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar op. Zondagavond wordt de Superprestige in Diegem gereden.