Oud-burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Jacques Vandenhaute overleden

Print
Oud-burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Jacques Vandenhaute overleden

Foto: BELGA

De voormalige burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe, Jacques Vandenhaute, is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt La Libre Belgique op haar website.

Volgens naasten is hij in de nacht van vrijdag op zaterdag onwel geworden. Vandenhaute was lid van de liberale partij MR.

Vandenhaute was al politiek actief in Sint-Pieters-Woluwe sinds de jaren zeventig. Hij was er burgemeester van 1983 tot 2007, toen hij uit zijn functie werd gezet wegens het overschrijden van de uitgavenlimieten tijdens zijn campagne voor de verkiezingen van 2006. Eind oktober jongstleden volgde uiteindelijk de vrijspraak. Vandenhaute is ook senator en federaal kamerlid geweest.

Huidig burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Benoît Cerexhe (CDH) looft Vandenhaute. ‘Jacques Vandenhaute was verliefd op zijn gemeente, hij heeft er heel zijn leven aan gewijd’, luidt het. ‘Hij stond dichter bij zijn burgers dan gelijk welke andere burgemeester en had een schitterende politieke carrière. (...) Hij was nog erg aanwezig in de gemeente.’