L’Équipe zet Eden Hazard op 16 in top 100 van beste spelers in 2014

Print
L’Équipe zet Eden Hazard op 16 in top 100 van beste spelers in 2014

Foto: AFP

De Franse toonaangevende sportkrant L’Équipe heeft zaterdag zijn top honderd met daarin de beste voetballers van het voorbije jaar bekendgemaakt. De Duitse doelman Manuel Neuer (Bayern München) eindigde op de eerste plaats in de verkiezing, voor Cristiano Ronaldo (Por/Real Madrid) en Lionel Messi (Arg/FC Barcelona). Neuer, Cristiano Ronaldo en Messi zijn tevens de genomineerden voor de Gouden Bal. Eden Hazard (Chelsea) was de beste Belg op de zestiende plaats.

Thibaut Courtois greep net naast een plaats in de top twintig. De doelman van Chelsea en de Rode Duivels kwam op de 21e stek terecht. Na Neuer was de Limburger wel de tweede doelman in het lijstje. Vincent Kompany, aanvoerder bij Manchester City en de nationale ploeg, eindigde dit jaar op de 43e plaats. Kompany is momenteel nog buiten strijd met een hamstringblessure, maar pakte vorig seizoen wel de landstitel met de Citizens.

Met Kevin De Bruyne staat er nog één landgenoot in de top honderd. Hij moest vrede nemen met de 88e plaats. De Bruyne vond begin dit jaar na zijn transfer van Chelsea naar Wolfsburg de spelvreugde in de Volkswagenstad terug. Dit seizoen is hij met tien stuks bij de winterstop assistkoning in de Bundesliga en met daarbovenop ook nog drie doelpunten loodste hij de Wolven naar de tweede plaats in de stand, op elf punten van het ongenaakbare Bayern München.

Bij de Rode Duivels bevestigde hij dit jaar als sterkhouder. KDB was ook tijdens het WK steevast een van de uitblinkers en zorgde in de achtste finales tegen de Verenigde Staten voor de verlossing door in de eerste verlenging de 1-0 voorbij een tot dan onklopbare Tim Howard te trappen.