Agent gewond bij spectaculaire achtervolging door Brussel

Print
Brussel -

Zaterdagochtend hebben politieagenten van de zones Brussel-Hoofdstad-Elsene en Brussel West na een spectaculaire achtervolging in Jette de bestuurder van een gestolen bestelwagen kunnen aanhouden. Zowel de bestuurder als één van de politieagenten liepen daarbij verwondingen op. Dat meldt La Dernière Heure en wordt bevestigd door Christian de Coninck, woordvoerder van de Brusselse politie.

Verschillende patrouilles van de Brusselse politie hadden ‘s ochtends de achtervolging ingezet op een gesignaleerd voertuig ter hoogte van de Regentlaan, niet ver van het Justitiepaleis. De bestuurder vluchtte weg langs de Kruidtuinlaan en de Havenlaan. Er kwam een einde aan de achtervolging op de hoek van het Spiegelplein en de Leon Theodorstraat in Jette, toen het achtervolgde voertuig een geparkeerde wagen zonder inzittenden aanreed.

De inzittende(n) van de bestelwagen werd(en) ondervraagd en meegenomen naar het politiecommissariaat aan de Kolenmarkt. De bestuurder had een lichte verwonding opgelopen aan het hoofd. Tijdens de interventie is ook één van de politieagenten lichtgewond geraakt aan de pols. Het achtervolgde voertuig zou een politievoertuig van de zone Brussel West, dat de weg blokkeerde, geramd hebben.

De gevatte bestuurder is van zijn vrijheid beroofd om ter beschikking gesteld te worden van het parket.