Primeur: voor het eerst ‘kerstbasket’

Print
 Primeur: voor het eerst ‘kerstbasket’

Foto: Rudy DECLERCK

Primeur in het Belgische profbasketbal: voor het eerst is er kerstbasketbal. Oostende-Antwerp Giants mochten vrijdagavond, met maar liefst 4.500 toeschouwers in de Sleuyter Arena, de spits afbijten en vanavond is Okapi Aalstar-Limburg United de blikvanger.

Okapi Aalstar en Limburg United fonkelen samen op de tweede plaats. Na de veertiende speeldag van de Scooore!League, de laatste van 2014, wordt duidelijk wie enigszins en als tweede in het spoor blijft leider Oostende. Zowel de Ajuinen, 1 op 5 de afgelopen maand, als de Limburgers, 0 op 2, waren de afgelopen periode minder succesvol en kunnen een zege dus best smaken. Charleroi trekt naar rode lantaarn Kangoeroes Willebroek en kan zich in de race om de top 4 geen uitschuiver permitteren. Op zondag ook twee wedstrijden. Pepinster Wolves wil mits winst in eigen huis tegen Leuven Bears zich verder profileren richting top 6 en Brussels wil met een overwinning versus Luik enerzijds wegkomen van de rode lantaarn en anderzijds de aansluiting met Luik en Leuven Bears en de achtste plaats forceren. Bij de club uit de hoofdstad maakt de nieuwe Amerikaan Rion Brown zijn debuut.

Programma Scooore!League 14de speeldag zaterdag: 20.30 Okapi Aalstar-Limburg United, Kangoeroes Willebroek-Charleroi; zondag: 15.00 Pepinster Wolves-Leuven Bears; Brussels-Luik

TV: rechtstreeks vanaf 14.50 Pepinster Wolves-Leuven Bears