Treinverkeer tussen België en Nederland verhinderd

Print
Treinverkeer tussen België en Nederland verhinderd

Foto: IMAGEGLOBE

Door de slechte weersomstandigheden en problemen op het spoornet in Nederland is het treinverkeer tussen België en Nederland zaterdag verstoord. Dat meldt woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel Frédéric Petit zaterdagvoormiddag.

De Thalys-treinen die van of naar Nederland rijden hebben een vertraging tot anderhalf uur en de “Beneluxtreinen” tussen Brussel en Amsterdam worden in Brussel en in Nederland opgehouden.

“Door een probleem met een bovenleiding op de hogesnelheidslijn in Nederland, moeten de Thalys-treinen op één spoor rijden, waardoor er vertragingen zijn tot 90 minuten”, aldus Petit. Door de weersomstandigheden worden de IC-treinen tussen Brussel en Amsterdam opgehouden in Brussel en in Nederland. “Er rijden ondertussen opnieuw treinen tussen Essen en Roosendaal, maar de Beneluxtreinen worden nog opgehouden”, zegt de woordvoerder.

De sneeuw zorgde ook voor wat problemen in Vlaanderen. Zo waren er seinstoringen in Ieper, De Panne en Oudenaarde en waren er takken op de sporen gevallen in Lier, maar deze problemen zijn ondertussen verholpen, aldus Petit. Er zijn wel nog kleine gevolgvertragingen mogelijk.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio