Nieuwe datum Racing Genk-Oostende bekend

Print
Nieuwe datum Racing Genk-Oostende bekend

Ondanks deze vrijwilligers kon het veld niet sneeuwvrij gemaakt worden Foto: Jeffrey Gaens

De Jupiler Pro League-wedstrijd tussen Racing Genk en Oostende (14u30) gaat niet door. Ref Verbist keurde in eerste instantie het veld goed, maar door de aanhoudende regen kon het water niet worden afgevoerd en was het veld onbespeelbaar. De wedstrijd wordt afgewerkt op dinsdag 3 februari. In Luik (Standard) en Brugge zijn geen problemen, zo meldt de Pro League.

Om 10u keurde ref Johan Verbist het veld nog goed, onder voorwaarde dat het water uit twee hoeken van het veld verwijderd werd. Dat lukte dus niet, ondanks de inzet van zestig vrijwilligers. 'Na de eerste inspectie leek het erop dat de match kon doorgaan. Genk heeft er alles aan gedaan om het veld speelklaar te krijgen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt', aldus de ref na een tweede keuring rond 13u. Het was dus niet de sneeuw op het veld die voor problemen zorgde, wel het (smelt)water.

'Er werd overwogen om de warm-up op het B-veld te laten doorgaan om zo het veld te sparen en ook extra tijd te winnen om met alle middelen water af te drijven. Het B-veld was echter ingesneeuwd waardoor dit geen haalbare optie was', liet Racing Genk weten. Wie al een ticket kocht en niet naar de wedstrijd kan, krijgt zijn geld terug van de club. Na overleg met de rechtenhouders en de lokale overheid besliste de Pro League de wedstrijd te plannen op dinsdag 3 februari, om 20u30.

Andere wedstrijden

De andere wedstrijden van de 21ste speeldag ( Standard-Lokeren-18u en Cercle Brugge - W.Beveren-20u) in de Jupiler Pro League kunnen wel op het geplande uur gespeeld worden. ‘Na consultatie van alle partijen (veiligheidsdiensten, KMI, clubs, Rechtenhouders, …) is dan ook beslist dat alle wedstrijden momenteel doorgaan op het geplande uur’, meldde de Pro League eerder vandaag.

De supporters wordt wel gevraagd om tijdig naar de stadions te komen en rekening te houden met de winterse weersomstandigheden.