© jempi trippaers

De Heivinken zorgen voor kerstsfeer in stadscentrum

Al vele jaren doet het Genkse stadsbestuur de nodige inspanningen om de sfeer in en rond de binnenstad in de eindejaarsperiode gezellig en boeiend te maken. In navolging van de stedelijke inspanningen deed nu ook het 'Centrum management' van Genk-centrum grote moeite en duidelijke ingrepen om het publiek naar het Genkse te halen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode..

jempi trippaers

Drie zaterdagen na mekaar werd een beroep gedaan op het mannenkoor De Heivinken om met hun geoliede stemmen de atmosfeer te propageren in de Genkse winkelstraten. Sabine Ferrari van het centrum-management was in ieder geval in de wolken met de bijval die de georganiseerde evenementen opbrachten. "Duidelijk meer sfeer en entousiasme in alle straten en in de shoppingcentra", verwoordde Sabine de mening van haar middenstand-collega's. "En ook een formule die we misschien wat moeten bijsturen, maar zeker kunnen herhalen de komende jaren," aldus Sabine Ferrari..

Stille Nacht

Bij de meewerkende organisaties ondertussen ook niets dan lof over het initiatief van het Centrum-management. Het mannenkoor De Heivinken stond drie zaterdagen na mekaar paraat in de Genkse binnenstad om hun mooiste en sfeervolste liederen te vertolken. "Veel applaus hoor, en regelmatig zelfs open-doekjes vanwege het publiek", vertelt ondervoorzitter Jos Callaers van de Heivinken. "Bij momenten hielden we zelfs rekening met de vraagjes uit de massa om populaire kerstsongs te zingen. En eigenaardig misschien maar toch waar,.het beroemde 'stille nacht' dat konden we bij manier van spreken wel om de 10 minuten zingen... En de koude vingers, vooral bij onze begeleidende accordeonisten, die werden met de glimlach weer opgewarmd bij de tussenpauzes in de gezellige drankgelegenheden", lacht Jos Callaers.Voor de Heivinken daagt nu een kalmere periode op met enkel nog het traditionele 'driekoningenfeest' en het St.Cecilia-diner in februari. "Maar op de komende repetities worden alle zeilen bijgezet in de voorbereiding naar ons jaarlijks meiconcert, eind mei 2015 in de 'barenzaal' op C-Mine", besluit Callaers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio