Strooiploegen staan klaar in Riemst

Print
Riemst - Ook in Riemst houden de strooiploegen zich klaar voor de aangekondigde sneeuw. Ook de komende dagen daalt de temperatuur drastisch en kan het dus gevaarlijk glad worden. Bij vriesweer en gladde wegen als gevolg van ijzel of sneeuw treden de strooidiensten van de gemeente Riemst in actie.

De strooiploegen van de gemeente volgen vooraf bepaalde strooiroutes. Eerst komen de gevaarlijke trajecten aan de beurt, zoals hellingen in de Tolstraat, Muizenberg. Daarna worden de busroutes ijs- en sneeuwvrij gemaakt, de schoolomgevingen en de verbindingswegen tussen de deelgemeenten. Daarop volgt de “grote strooibeurt” waarbij eerst alle gemeentewegen in de verschillende dorpskernen gestrooid worden en vervolgens komen de minst gebruikte en doodlopende straatjes aan bod.

De gewestwegen worden sneeuw- en ijzelvrij gehouden door het Agentschap Wegen en Verkeer.

Door een combinatie van sneeuw, regen en temperaturen rond het vriespunt kan het op sommige plaatsen gevaarlijk glad worden, vandaag, maar ook de komende dagen. Wie de weg op moet, is dus best erg voorzichtig. Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie vragen aan weggebruikers om niet noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen. Als je toch de weg op moet, raadpleeg dan steeds de actuele verkeerssituatie via www.verkeerscentrum.be en pas je rijstijl aan aan de toestand op de weg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio