Tent zakt in: wellicht toch nog kerstmarkt in Turnhout

De tent van de ijspiste en de kerstmarkt op de Turnhoutse Grote Markt, die zaterdagochtend inzakte door het gewicht van de sneeuw, wordt maandag afgebroken. De chalets worden dinsdag hersteld en wellicht kunnen ze woensdag al terug hun deuren heropenen.

Wouter Adriaensen, JaTi

Zaterdagnacht omstreeks 5.30 uur zakte de tent zachtjes in, zo vertelden Guy Van der Stuyft en Erwin Caers van Markt Events, organisator van de kerstmarkt. Op dat moment waren er twee securitymensen aanwezig maar zij bevonden zich niet in de tent. Er is dan ook enkel materiële schade, waaronder het grote televisiescherm dat opgesteld stond in de tent. Oorzaak van de instorting is allicht de sneeuwval.

“Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen maar dit is zeker een domper op het kerstgebeuren in de stad", aldus burgemeester Eric Vos (T.I.M.) zaterdag.

Ondertussen werd vernomen dat de tent maandag wordt afgebroken, de chalets dinsdag hersteld worden en dat de chalets woensdag terug heropend worden. Voor de uitbaters en verenigingen is dat goed nieuws. Hun jaarwerking hangt af van de opbrengsten tijdens dit eindejaarsgebeuren.