Verkeershinder in Limburg en Antwerpen door sneeuwval

Print
Verkeershinder in Limburg en Antwerpen door sneeuwval

Foto: BELGA

De sneeuw zorgt vooral in de provincies Antwerpen en Limburg, en dan vooral vlakbij de grens met Nederland, voor hinder. Dat meldt Hajo Beeckman van Verkeerscentrum Vlaanderen zaterdagochtend. In heel Vlaanderen moeten automobilisten bovendien opletten voor nattigheid op de weg.

“Vlakbij de Nederlandse grens is er momenteel nog sneeuwval”, aldus Beeckman. In Antwerpen en Limburg zorgt die sneeuw voor vertragingen, onder meer op de E34 tussen Antwerpen en Eindhoven. In het westen van het land en in Brabant valt de hinder mee, ook op de linkerrijstroken.

“Het grootste gevaar is momenteel de nattigheid op de weg, die, vooral in het oosten, kan aanvriezen”, zegt Beeckman.

Op de E314 (A2) Lummen richting Genk was de rechterrijstrook ter hoogte van Park Midden Limburg een tijd versperd door een omgewaaide boom. De weg werd ondertussen terug vrijgemaakt.

Ook het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen. Het Agentschap, het Verkeerscentrum en de federale wegpolitie vragen weggebruikers om niet noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen. “Als je toch de weg op moet, raadpleeg dan steeds de actuele verkeerssituatie via www.verkeerscentrum.be en pas je rijstijl aan aan de toestand op de weg”, klinkt het in een communiqué. De strooidiensten hebben in de loop van de nacht en de ochtend 726 ton zout gestrooid.

(belga)