De winter is in het land: sneeuw en gladde wegen

Print
De winter is in het land: sneeuw en gladde wegen

Op verschillende plaatsen in Limburg lagen de wegen er glad bij. Foto: PPN

De winter is in het land. Op verschillende plaatsen in Limburg heeft het vannacht gesneeuwd. Vooral vlakbij de Nederlandse grens is er momenteel nog sneeuwval.

Vooral in Limburg en Antwerpen is er nog hevige sneeuwval.  “Vlakbij de Nederlandse grens is er momenteel nog sneeuwval”, aldus Beeckman. In Antwerpen en Limburg zorgt die sneeuw voor vertragingen, onder meer op de E34 tussen Antwerpen en Eindhoven. In het westen van het land en in Brabant valt de hinder mee, ook op de linkerrijstroken.

“Het grootste gevaar is momenteel de nattigheid op de weg, die, vooral in het oosten, kan aanvriezen”, zegt Beeckman.

Op de E314 (A2) Lummen richting Genk was de rechterrijstrook ter hoogte van Park Midden Limburg een tijd versperd door een omgewaaide boom. De weg werd ondertussen terug vrijgemaakt. De Europalaan tussen Dilsen-Stokkem en Opoeteren is afgesloten door omgevallen bomen. De politie meldt dat de weg nog enkele uren afgesloten is. 

Ook het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen. Het Agentschap, het Verkeerscentrum en de federale wegpolitie vragen weggebruikers om niet noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen. “Als je toch de weg op moet, raadpleeg dan steeds de actuele verkeerssituatie via www.verkeerscentrum.be en pas je rijstijl aan aan de toestand op de weg”, klinkt het in een communiqué. De strooidiensten hebben in de loop van de nacht en de ochtend 726 ton zout gestrooid.