SCOOORE LEAGUE. Brussel wint onderin, Leuven verliest buitenshuis

Print
SCOOORE LEAGUE. Brussel wint onderin, Leuven verliest buitenshuis

Okapi Aalstar pakte de tweede plaats Foto: belga

Brussel heeft het belangrijke duel tegen Luik winnend afgesloten. Het werd 103-91. Brussel komt naast Luik in de stand. Leuven ging onderuit bij Pepinster met 8-74. Okapi Aalstar heeft de topper tegen Limburg United winnend afgesloten. Het werd 97-76 voor Aalstar, dat zo naar de tweede plaats springt. Willebroek boekte een nipte maar belangrijke zege tegen Charleroi: 78-75.

Brussel heeft een belangrijke overwinning beet op de laatste speeldag van 2014. Thuis tegen Luik won het met 103-91, waardoor beide ploegen nu met 15 punten op de laatste plaats staan. Anders had Luik een kloofje kunnen slaan met de rode lantaarn. Aan de rust zag het er slecht uit voor Brussels, Luik had namelijk een kleine voorsprong van zes punten (42-48), maar na een sterk derde kwart (32-18) maakte de thuisploeg het verschil. Gamble was de man van de match met 25 punten.

Pepinster wordt vijfde

Pepinster heeft de bezoekers van Leuven met lege handen naar huis gestuurd. Aan de rust werd al duidelijk dat Leuven geen punten zou pakken bij Pepinster, dat toen leidde met 46-35. In het derde kwart kwam Leuven nog even piepen (17-22), maar Pepinster brak niet. Door de overwinning springt Pepinster over Antwerp naar een vijfde plaats.

Aalst pakt tweede stek

Al op het einde van de eerste helft had Aalstar een geruststellende voorsprong bijeen geraapt. Halverwege stond het namelijk 53-40 in het voordeel van Okapi. Daarna diepte de thuisploeg de voorsprong nog uit tot 19 punten. In de stand springt Aalstar net voor de jaarwisseling over Limburg United naar de tweede plaats, achter Oostende.

Willebroek knokte terug na een lastige uitgangspositie halverwege. Spirou Charleroi leidde toen met 33-45. In het derde kwart ging het gelijk op tussen beide ploegen (15-14), maar vooral in het laatste kwart maakte Willebroek het verschil. De Kangoeroes scoorden 30 punten, tegenover slechts 16 voor Charleroi.

Oostende pakt scalp Antwerp

In de eerste helft was Antwerp de beste ploeg in een volgelopen Sleuyter Arena. Een voorsprong van zeven punten (42-49) was zeker verdiend. Na de pauze gaf de thuisploeg echter vol gas. Onder leiding van een sterke Gillet (20 punten) kwam Oostende helemaal terug. Vooral tijdens het derde quarter (28-16) domineerde de kustploeg en tijdens de laatste tien minuten verzekerde de leider zich van de zege: 91-80.

Uitslagen:

Vrijdag

Oostende - Antwerp 91-80

Zaterdag

Aalstar - Limburg United 97-76
Willebroek - Charleroi 78-75

Zondag

Pepinster - Leuven 15u
Brussels - Luik 15u

Bekijk hier de stand in de Scooore League.