Lierse maakt zichzelf belachelijk en gaat af tegen Club Brugge

Lierse maakt zichzelf belachelijk en gaat af tegen Club Brugge

Foto: RR

Het gaat van kwaad naar erger met Lierse. Twee own goals en een rode kaart zorgden voor een pijnlijke eerste helft voor de Pallieters. Club Brugge won uiteindelijk heel makkelijk met 0-6.

Lierse begon gretig aan de partij maar bij de eerste prik van Club was het raak. Eric Matoukou trapte een voorzet van Refaelov heel knullig voorbij eigen doelman Boban Bajkovic. Even later devieerde De fauw een voorzet van De Bock via...Matoukou in eigen doel: 0-2 Club na 26 minuten. Op het half uur vloerde Rami Bensebaini Lior Refaelov in de zestien en Lierse moest verder met tien. De Israëliër miste niet vanop de stip. De afgang van de Pallieters was verre van afgelopen. José Izquierdo (na balverlies Matoukou) en Tom De Sutter maakten de forfaitcijfers nog voor rust compleet. Coach Stojanovic bracht voor de pauze nog twee nieuwe spelers op het veld.

Na rust leek Club vooral medelijden te hebben met Lierse, dat wel heel verdedigend uit de kleedkamers kwam. De Sutter kwam een stap tekort om de 0-6 te scoren en een kopbal van De fauw was te slap om Bajkovic te verrassen. De leider maakte er een oefenpartijtje van en controleerde rustig de bal. Toch dikte blauw-zwart de score nog aan. Refaelov knalde zijn tweede van de avond heerlijk tegen de netten, nadat de bal twee keer door de benen van een Lierse-verdediger ging. Mat Ryan kwam nog goed weg toen hij buiten de zestien naast de bal trapte en de bal tegen de arm kreeg. De Club-goalie kreeg geel, tot protest van de Lierse-spelers.

Opvallend: Club boekte zijn grootste zege onder coach Michel Preud’homme. Lierse kreeg dan weer twaalf goals binnen in twee wedstrijden. Het verschil in vorm waarin beide teams verkeren, kan niet groter zijn.

Hoogtepunten:

3’ Traore krijgt de bal voor zijn linker en knalt op doel. Het leer gaat een metertje naast de kooi van Ryan buiten.

9’ GOAL. Sensatie op het Lisp. Refaelov zet voor en Eric Matoukou tikt de bal binnenkantje voet voorbij eigen doelman Bajkovic. Wat een schlemielig doelpunt.

17’ Via enkele tussenstationnetjes komt de bal voor de voet van Gedoz. De Braziliaan haalt uit met de rechter en doelman Bajkovic gaat goed plat. De hoekschop levert niets op voor de oranjehemden.

25’ GOAL. Wat een pech voor Matoukou. Laurens De Bock zet voor vanop links en De fauw en Matoukou gaan samen naar de bal. De fauw raakt de bal maar via de knie van de Matoukou gaat het leer in doel.

27’ Na een hoekschop mag Oscar Duarte vrij inkoppen. De Costa Ricaan heeft de hoek maar uit te kiezen maar de verdediger knikt de bal naast.

30’ ROOD. Rami Bensebaini krijgt een directe rode kaart. Rami Bensebaini legt Refaelov neer in de zestien en mag met rood naar de kant. Lierse moet een uur met tien verder. Refaelov zet zich klaar voor de strafschop.

31’ GOAL. Het Brugse publiek schreeuwt om Timmy Simons maar Lior Refaelov staat klaar aan de stip. Hij loopt aan en plaatst het balletje netjes in de rechterhoek.

37’ GOAL. Balverlies van de schlemiel van de avond Eric Matoukou en José Izquierdo gaat met de bal aan de haal. De Colombiaan gaat voor eigen succes en knalt de 0-4 voorbij doelman Bajkovic.

40’ Gedoz pegelt de bal in één tijd op de slof. Bajkovic bokst de bal over.

41’ GOAL. De afgang is nu wel compleet voor Lierse. We spelen nog geen volle minuten en Tom De Sutter mag de 0-5 binnenprikken. Vorige week 6-0 op Charleroi, nu na 41’ voetballen 0-5 op eigen veld tegen Club Brugge. De thuissupporters druipen ontgoocheld af.

47’ Thomas Meunier haalt de achterlijn en zet scherp voor. Tom De Sutter komt een stap te kort om de 0-6 binnen te duwen.

56’ De fauw speelt een goede partij op het middenveld. Lierse weet geen raad met de positie van de middenvelder. Nu mag hij vrij koppen na een voorzet van Gedoz. Bajkovic gaat goed plaat en houdt de 0-6 van het scorebord.

72’ GOAL. Refaelov hengst de bal in het het dak van het doel na een streep van net buiten de zestien.

77’ Refaelov hengst de bal in het het dak van het doel na een streep van net buiten de zestien.

89’ Ryan wou een ‘Neuerke’ doen en wou net voor de middenlijn een bal wegtrappen. De doelman trapte een gat in de lucht en kreeg de bal tegen zijn arm. De goalie komt er met geel goed vanaf.