Sterk Anderlecht zet zwalpend Westerlo makkelijk opzij

Sterk Anderlecht zet zwalpend Westerlo makkelijk opzij

Foto: RR

Anderlecht blijft in het spoor van leider Club Brugge. Paars-wit zette een mak Westerlo voor eigen publiek makkelijk opzij. Het werd 4-0.

?Anderlecht had al na vijf minuten op 1-0 kunnen staan. Puike voorzet van Fabrice N’Sakala en Aleksandar Mitrovic kon vrij inkoppen. De Serviër mikte zijn kopbal echter over. Tien minuten later trof Mitrovic wel raak. Dennis Praet trapte strak richting de aanvaller, die de bal met een mooie krul voorbij Koen Van Langendonck trapte. Iets later hield de Westelse doelman Mitrogol van de 2-0. Die kwam er in de 24e minuut toch. Ibrahima Conte probeerde het met een krul aan de rand van de zestien. Van Langendonck kon er niet bij en paars-wit stond al vroeg op rozen. Op een schotje van Kevin Koffi na kon Westerlo niet dreigen.

Na de pauze kregen de Kempenaars plots wel een grote kans. Nils Schouterden zette de bal voor maar Koffi devieerde de bal een metertje naast. Daar zat meer in voor Westerlo. Besnik Hasi zag Anderlecht terugzakken en vuurde zijn troepen aan. Mitrovic kwam goed weg na een elleboog aan Bruno Godeau en Silvio Proto moest aan de bak op een schot van Raphael Lecomte. Aan de overkant likte een kanonskogel van Praet de lat. Tien minuten voor tijd trof Praet wel raak. Na een mooie combinatie kwam de middenvelder in de zestien en hij fusilleerde Van Langendonck: 3-0 en boeken toe. Godeau kreeg nog rood na een aanslag op Osval Alvarez en in de extra tijd zorgde Colin nog voor de 4-0.

Opvallend: Westerlo startte uitstekend aan het seizoen, maar sluit 2014 af met drie punten uit zijn laatste negen matchen. Het is al van 25 oktober geleden dat Westerlo nog eens kon winnen (2-1 tegen Kortrijk).

Hoogtepunten:

5’ N’Sakala gaat de linkerflank af en ploft de bal op het hoofd van Mitrovic. De Serviër knikt het leer over de kooi van doelman Van Langendonck. Deze bal had altijd tegen de netten gemoeten.

14’ GOAL. Praet loopt goed weg van Kevin Geudens en speelt de bal strak in bij Mitrovic. Mitrovic twijfelt niet en treft aan de rand van de zestien in één tijd raak. Birger Maertens laat de topschutter toch wel veel te gemakkelijk trappen.

19’ Opnieuw zet Dennis Praet voor en Mitrovic staat op de goede plaats om de tweede van de avond binnen te koppen. Doelman Van Langendonck tikt de 2-0 in corner.

20’ Na de corner van Tielemans caprioleert de bal op de lat. Westerlo komt hier goed weg.

24’ GOAL. Conte krijgt de bal aan de rand van de zestien. De Guineeër krult de bal in de verste hoek binnen.

26’ Koffi schudt een prima dribbel uit de zwarte benen maar schiet dan op de benen van doelman Proto. Eerste kansje voor de bezoekers.

39’ Tielemans zwiept een vrije tap naar de verste winkelhaak. De Westelse goalie is bij de pinken en tikt het leer uit zijn doelvlak.

47’ Schouterden zet de bal voor maar Koffi raakt de bal niet vol en devieert de bal een metertje naast.

55’ Mitrovic gaat in duel met Godeau en de Westelse verdediger blijft liggen. In de herhaling zien we dat Mitrovic een elleboog uitdeelde aan de bezoeker. Toch wel een smerige fout van de Serviër maar niet bestraft door scheidsrechter Dierick.

64’ Najar knokt en frommelt zich voorbij Godeau en speelt dan in op Colin. De Fransman trapt zwak in de armen van doelman Van Langendonck.

68’ Lecomte komt naar binnen en schiet dan op de benen van doelman Proto. Anderlecht is zo wakker geschud.

69’ Praet wil zijn statistieken nog wat opkrikken. Hij haalt verschroeiend uit van buiten de zestien. Zijn streep likt de lat.

81’ GOAL. Na een deviatie van Mitrovic duikt Praet de zestien binnen. De spelmaker kegelt de bal hoog in de tent binnen. Al het vijfde doelpunt van de nummer tien van Anderlecht.

84’ Proto is nog wakker en houdt een lage schuiver uit zijn tent.

87’ ROOD. Bruno Godeau krijgt een directe rode kaart.De pas ingevallen Alvarez wordt getorpedeerd door Godeau. De ex-Anderlechtspeler mag iets vroeger naar de douches dan zijn medespelers.

90’ GOAL. Youri Tielemans stuurt rechtsachter Colin diep en de Fransman poeiert de 4-0 voorbij doelman Van Langendock. Zo lopen de cijfers toch op voor de landskampioen.