AA Gent zwoegt zich in aangename topper langs Kortrijk

AA Gent zwoegt zich in aangename topper langs Kortrijk

Foto: RR

AA Gent heeft een uitstekende zaak gedaan. De Buffalo’s wonnen met 2-3 op het veld van KV Kortrijk na een aangename en zeer spannende topper.

Wie zei er dat de profvoetballers geen zin hebben in kerstvoetbal? In het Guldensporenstadion lag dat duidelijk anders. Gent en KV Kortrijk schoten allebei als een spoetnik uit de startblokken, met Laurent Depoître die al na nauwelijks één minuut een aardige kopkans naast knikte. Tien minuten later stonden de Buffalo’s toch op voorsprong na slecht verdedigen bij de thuisploeg. Een voorzet werd door zowat iedereen gemist en belandde in de voeten van Lasse Nielsen, die veel tijd kon nemen en de bal rustig binnenschoof.

KV Kortrijk schoot als door een wesp gestoken vooruit en kon vijf minuten later al gelijkmaken. Matton werd in de zestien aangetikt door Gershon en ging graag liggen, Stijn De Smet wist wel raad met de penalty: 1-1 na een dik kwartier. Het woord was aan Gent, dat met maar liefst 75% van het balbezit ging lopen. Laurent Depoître kwam met een afgeweken schot dicht bij de 1-2, maar ook De Smet kwam dicht bij een tweede doelpunt voor de thuisploeg.

Na de koffie was weer KV Kortrijk tot twee keer toe dicht bij de 2-1, maar eerst lag Matz Sels dwars en daarna mikte Chevalier op het dak van het doel toen diezelfde Sels onoordeelkundig uitkwam. Gent en uitgerekend Benito Raman, tegen zijn ex-club, zagen hun kans schoon. De snelle Raman liep slim, troefde iedereen af op snelheid en werkte af met een heerlijk stiftertje: 1-2. KV Kortrijk zette alles op alles, maar een inzet van Brecht Capon na een scrimmage voor doel stuitte via de paal weer het veld in. Na een onzekere tussenkomst van doelman Keet op een hoge bal zorgde Depoître op pass van Nielsen nog voor de 1-3. In blessuretijd tikte Matton nog de 2-3 tegen de touwen, maar verder kwamen de Kerels niet meer.

Opvallend: In een uitverkocht Guldensporenstadion herpakte AA Gent zich van de pijnlijke 1-2 nederlaag tegen Standard. De Buffalo’s kenden een moeilijk einde van 2014 (twee op twaalf), maar gaan het nieuwe jaar alsnog met een goed gevoel in.

Hoogtepunten:

10’ Tomasevic lijdt knullig balverlies, maar AA Gent springt te slordig om met deze mogelijkheid. Trainer Vanhaezebrouck is woest.

13’ GOAL. Gent krijgt wat het verdient: een voorsprong. Een voorzet schiet voorbij Saief tot aan de vrijstaande Nielsen. Die frommelt de bal voorbij Keet in doel. Gent op 0-1!

18’ GOAL. Stijn De Smet scoort een penalty voor Kortrijk. Hij kent geen genade en stuurt Sels de verkeerde kant op: 1-1!

31’ Alweer balverlies bij Kortrijk. Raman gaat er met het leer vandoor en bedient Depoitre. Die haalt van op afstand uit: de bal gaat via dezelfde Raman maar net naast de kooi van Keet.

54’ Chevalier zet met een prachtige crosspass Capon alleen voor Sels. Die houdt AA Gent recht.

61’ GOAL. Aan de overkant is het wel prijs: Depoitre stuurt Benito Raman goed diep en die verslaat de uitgekomen Keet met een knappe stifter. Gent weer op voorsprong!

62’ Aan de overkant is Chevalier alweer gevaarlijk, maar Sels pareert de kopbal. Zo wordt het toch nog een leuk laatste halfuur.

74’ Na wat geharrewar voor het Gentse doel komt de bal voor de voeten van Capon. Diens poging eindigt via de paal in de handen van Sels. Gent ontsnapt!

81’ Raman legt een bal af tot bij Depoitre, maar Van Loo kan nog net in hoekschop wegwerken. Kortrijk leeft nog.

82’ GOAL. Darren Keet krijgt een voorzet niet onder controle. Nielsen krijgt de bal met een halve omhaal tot bij Depoitre, die simpel binnentikt: 1-3 voor Gent!

90’GOAL. Ulens trekt voor en Matton mag ongehinderd binnentikken. 2-3, krijgen we dan toch nog een wedstrijd?

94’ Chevalier mist dé kans op 3-3! Hij wordt knap vrijgespeeld voor Sels en neemt de bal in één tijd op de slof, maar zijn poging gaat over. AA Gent kruipt door het oog van de naald!