Revelatie Charleroi sluit jaar af met knappe uitzege

Revelatie Charleroi sluit jaar af met knappe uitzege

Foto: RR

Charleroi sluit 2014 met een erg goed gevoel af. De Zebra’s gingen met 1-3 winnen op het veld van Zulte Waregem en plaatsen zich naast KV Kortrijk en AA Gent op een voorlopig derde plaats.

De thuisploeg dreigde het eerst via Mo Messoudi, maar de Zebra’s kwamen op het halfuur op voorsprong nadat Karel Geraerts een doorgekopte vrije trap in doel verlengde. Op slag van rust miste James Troisi voor Zulte Waregem de kans op de gelijkmaker door recht op Mandanda te trappen.

Essevee probeerde na rust de bakens te verzetten maar kreeg meteen het deksel op de neus via de onvermijdelijke Cédric Fauré. Die snoepte de bal af van D’Haene, was helemaal alleen en besloot dan maar eens te lobben vanuit een schier onmogelijke hoek. Tot wanhoop van Sammy Bossut viel de bal heerlijk binnen. Charleroi op rozen in het Regenboogstadion. Na een knappe inspanning van Neeskens Kebano, die bijna heel Zulte Waregem in z’n eentje eraf liep, dreigde een afstraffing, maar de 0-3 hobbelde nipt voorlangs.

Bovendien wist de thuisploeg nog eens druk te ontwikkelen. Het leidde tot handsspel van Sebastien Dewaest na een hoekschop, waardoor Mo Messoudi vanop de stip de spanning terug in de match kon brengen. Even later vond diezelfde Messoudi Cissako aan de tweede paal, maar die miste de 2-2 op onbegrijpelijke wijze. Die misser bleek de genadeslag voor Essevee, dat Sammy Bossut nog dankbaar mocht zijn dat hij een doorgebroken Clinton Mata tot twee keer toe van de 1-3 hield. In de slotminuut moest de thuisdoelman zich toch nog eens gewonnen geven toen Kebano een rebound keihard in het dak van het doel joeg.

Opvallend: De Zebra’s zijn dé revelatie van de competitie door de driepunter aan de Gaverbeek. Zij prijken verrassend samen met KV Kortrijk en Gent op de derde plek.

Hoogtepunten:

7’ Trajkovski houdt even z’n mannetje aan de praat en legt de bal dan perfect op het hoofd van Messoudi. Die kopt net naast de kooi van Mandanda. Prima kans voor de thuisploeg!

12’ Mo Messoudi baant zich een weg tussen een aantal Carolo’s en kan van uit een scherpe hoek uithalen. Mandanda staat voorlopig pal.

24’ Trajkovski laat François ontsnappen in z’n rug. Die laatste komt oog in oog met Bossut maar knalt de botsende bal onbesuisd over.

37’ GOAL. Hij was er al een keertje dichtbij maar nu lukt het toch. Een vrije trap van Neeskens Kebano wordt door Fauré tot bij Geraerts verlengd. De blonde middenvelder duikt de bal de verste hoek in. Charleroi op 0-1!

44’ Op slag van rust komt Essevee dan toch nog eens opzetten. James Troisi infiltreert prima in de grote rechthoek, maar besluit van dichtbij op de vuisten van Mandanda.

49’ GOAL. D’Haene gaat aan het knoeien en speelt de bal kwijt aan Fauré. Die heeft geen enkele ploegmaat met zich mee en doet het van uit een scherpe hoek dan maar alleen. Geweldige stifter van de Charleroi-spits! Essevee 0-2 in het krijt!

54’ Het goudhaantje van Charleroi mag het hele veld oversteken en gaat zelf z’n kans: de 0-3 hobbelt maar net voorlangs.

68’ GOAL. Zulte Waregem leeft nog. Messoudi stuurt Mandanda vanaf de stip de verkeerde kant op en blaast de wedstrijd zo nieuw leven in: 1-2!

74’ Mo Messoudi vindt Cissako aan de tweede paal, maar die knalt onbesuisd en onbegrijpelijk over.

84’ Clinton Mata neemt een bal prima mee en verschijnt zo alleen voor Bossut. Die laatste wint het pleit en houdt z’n ploeg nog even in de wedstrijd.

87’ Charleroi kan nog eens counteren. Clinton Mata heeft de 1-3 aan de voet maar stuit alweer op een goeie Bossut!

88’ GOAL. Tainmont mag oprukken en drukt af. Bossut zit er alweer bij maar Kebano is goed gevolgd. Hij jaagt het genadeschot hoog in doel: 1-3!

89’ Trajkovski krult een vrije trap heerlijk richting tweede paal. Mandanda moet alles uit de kast halen om de aansluitingstreffer te voorkomen.