KV Mechelen wint nog eens voor eigen publiek

KV Mechelen wint nog eens voor eigen publiek

Foto: RR

KV Mechelen is erin geslaagd om voor de eerste keer sinds 27 september thuis te winnen. Moeskroen-Péruwelz werd met een 1-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

De eerste helft was er eentje om van te smullen. Hoog tempo en kansen aan beide kanten. Moeskroen kwam eerst dreigen met een schot van buiten de zestien, maar Dalibor Veselinovic kreeg de eerste grote kans. Zijn trap ging nipt voorlangs de kooi van doelman Pierrick Cros. In de achttiende minuut was daar topscorer Abdoulay Diaby. Zijn kopbal werd door Wouter Biebauw uit doel geranseld. Aan de overkant pakte Cros uitstekend op een kopbal van Sofiane Hanni en stond de paal in de weg bij een poging van Michael Van Damme. De 0-0 ruststand was verrassend te noemen.

Na rust daalde het tempo en ging KV Mechelen op zoek naar een gaatje in de Henegouwse defensie. Tim Matthys kwam dichtbij de 1-0, maar zijn vrije trap ging rond de muur en tegen de paal. Moeskroen loerde op de counter en Biebauw moest alert zijn op een kopbal van Vandendriessche. De thuisploeg wilde absoluut winnen en kreeg tien minuten voor tijd wat het verdiende. Seth De Witte kwam bij een corner goed voor zijn man en buffelde de bal voorbij Cros: 1-0. Anice Badri kreeg na een solo nog een mooie kans maar knalde de bal net naast.

Opvallend: Het was al van 27 september geleden dat KV Mechelen de drie punten nog eens thuis kon houden. Toen won het met 2-0 van Waasland-Beveren. Door deze zege springt Malinwa over Moeskroen in de stand.

Hoogtepunten:

6’ De bezoekers uit Henegouwen kwamen in minuut zes een eerste keer dreigen. Een schot van buiten de zestien ging net naast. Malinwa moet oppassen.

12’ Daar was KV Mechelen voor de eerste keer! Dalibor Veselinovic vocht zich voorbij zijn verdediger en kon afdrukken. Zijn schot ging echter net naast het doel van Pierrick Cros.

18’ Daar is Moeskroen weer. Dingome zet voor, Diaby kan vrij inkoppen. De kopbal kan echter door Biebauw uit het doel geranseld worden. Grote mogelijkheid dit!

22’ Pierrick Cros houdt voorlopig de nul. Een goeie voorzet van de rechterflank van Bateau richting Hanni, die zijn kopstoot door Cros uit het doel ziet gehouden worden.

26’ KV Mechelen krijgt de ene kans na de andere. Een verlengde bal van De Witte komt bij Van Damme. Die houdt zijn verdediger knap en haalt uit in de draai. Cros is geklopt maar de bal raakt de paal. Pech voor KVM!

37’ Plots komt Moeskroen bijna op voorsprong. Een goede aanval van de bezoekers resulteert in een goeie kopkans voor Badri. Die kopt zijn poging echter op Bateau in plaats van in doel.

48’ Cissé wordt door Pennacchio tegen de grasmat gewerkt, maar scheidsrechter Boucaut heeft de fase niet gezien. Pennacchio onstnapt.

58’ De vrije trap wordt door Matthys op de paal geschilderd. Dit is al de tweede keer dat Malinwa het doelhout treft.

61’ Eerste mogelijkheid na de pauze voor Moeskroen. Vandendriessche kopt de voorzet vanuit een scherpe hoek op Biebauw.

81’ GOAL. Een hoekschop wordt aan de eerste paal binnengekopt door De Witte. De Mechelse kapitein komt knap voor Boli en laat Cros kansloos.

87’ Badri knalt bijna de gelijkmaker binnen. Hij zet zich knap door, maar schuift de bal naast de kooi van Biebauw. Grote mogelijkheid.