Mignolet houdt nul maar krijgt weer kritiek

Print

Simon Mignolet staat weer onder de lat bij Liverpool. Hij was door coach Brendan Rodgers voor ‘onbepaalde tijd’ naar de bank verbannen, maar moest in de match tegen Burnley de geblesseerde Brad Jones vervangen.

Simon Mignolet heeft er enkele moeilijke maanden opzitten. Na enkele moeilijke maanden, enkele fouten in de Premier League en de Champions League en bakken kritiek werd de Limburger twee weken geleden naar de bank gestuurd door zijn coach Brendan Rodgers. Het gerucht dat Liverpool een nieuwe doelman zou aantrekken werd elke dag sterker, ook al zei Rodgers het vertrouwen in de goalie te behouden.

Maar lang duurde het verblijf van Mignolet op de reservebank niet. Op bezoek bij Burnley mocht hij al na zestien minuten de geblesseerde Brad Jones vervangen. Of dit een definitieve terugkeer tussen de palen betekent voor de Rode Duivel, maar mogelijk geeft dit de carrière van onze landgenoot bij Liverpool een nieuwe impuls.

De Limburger kreeg wel meteen weer kritiek. Mignolet was een paar keer onzeker op hoge ballen en liet een terugspeelbal domweg overlopen alvorens er tegen te trappen.