Vakantie

Dit zijn de beste plaatsen ter wereld om Nieuwjaar te vieren

Print
Dit zijn de beste plaatsen ter wereld om Nieuwjaar te vieren

Foto: Sydney Harbour Photonews

Nog geen idee hoe en waar je dit jaar het nieuwe jaar zal inzetten? Volgens het Amerikaanse reismagazine 'Condé Nast Traveller' zijn de volgende plaatsen de moeite waard:

Hogmanay in Edinburgh, Schotland

In de Schotse hoofdstad Edinburgh gaan de feestelijkheden al van start op 30 december en trekken zo’n 35.000 feestvierders met fakkels in hun hand van Parliament Square tot Calton Hill, waar vuurwerk zal worden afgestoken. Op oudejaarsavond zullen zo’n 80.000 mensen naar de straten trekken om het volkslied ‘Auld Lang Syne’ te zingen en om te feesten. Ook op nieuwjaarsdag gaat het feest door, met verschillende spelen in de Oude Stad.

De meest indrukwekkende vuurwerkspektakels ter wereld

Haven van Sydney, Australië

In de haven van Sydney kan je een boot huren en alvast op voorhand het feest inzetten. Je kan ook naar Cockatoo Eiland gaan, waar je kan picknicken en zelfs ’s nachts kan blijven kamperen, tenminste als je op voorhand een plaatsje reserveert. Wie liever aan land blijft, kan een tafeltje reserveren in een van de restaurants langs het water nabij Syndney Harbour Bridge en zo het grootse vuurwerk van op de eerste rij meemaken.

Dansen op het strand van Goa, Indië

Traditiegetrouw wordt er met oudjaar vuurwerk afgestoken langs de gehele kust van Goa en wordt er stevig gevierd. Het uitbundigste feest vindt plaats rond Anjuna, maar in Palolem in het zuiden kan je terecht voor de meer bescheiden feestjes.

Witte outfits in Rio de Janeiro, Brazilië

Rond oudjaar is het bijna midzomer in Brazilië en daarom vind je de feestgangers niet in indoorclubs, maar wel op straat. Op het strand van Copacabana wordt er indrukwekkend vuurwerk afgestoken om middernacht, maar het feest gaat officieel van start om acht uur ’s avonds met Braziliaanse sambamuziek en live optredens van rockbands. In Rio draagt men naar goede gewoonte wit op oudjaar, want dat zou geluk brengen voor het nieuwe jaar.

Pannenkoekenrace in Berlijn, Duitsland

Berliner Silvesterlauf is een jaarlijkse pannenkoekenrace waarbij lopers verschillende parcours afleggen te vertrekken vanuit de buurt Grunewald, en dat terwijl ze onderweg pannenkoeken kunnen eten. Het grootste feest in Berlijn vindt plaats aan de Brandenburgertoren, maar ook vanuit Teufelsberg en Viktoriapark kan je naar het vuurwerk kijken.

Vuurwerk in Amsterdam, Nederland

Vanop verschillende plaatsen in de Nederlandse hoofdstad zal er op 31 december vuurwerk te zien zijn. Vooral vanop de vele bruggen zal het lichtwerk goed te zien zijn. Wie vlak bij het gebeuren wil staan, kan best naar het Rembrandtplein, de Nieuwmarkt of het Museumplein gaan.

Oudjaar in Londen, Engeland

Wie dit jaar het vuurwerk op de rivier Thames wil aanschouwen, moet voor het eerst op voorhand een ticketje kopen. Het event is gelimiteerd om overbevolking te voorkomen.

Het traditionele nieuwjaarsfeest in The Ritz hotel is er eentje in stijl: diners in kostuums, cocktails en champagne in de Art Deco-bar en vertrekpunt van de jaarlijkse Nieuwjaarsparade.

In het restaurant SushiSamba kan je vanop de 39e verdieping van de Heron Tower feesten met sambadansers, drummers en DJ’s en heb je zicht op het vuurwerk in heel de stad.

In ‘The Roof Gardens’ in Kensington kan je vieren in Vegas-stijl en wel op zo’n dertig meter hoogte. De gasten krijgen er een feest voorzien van schitterende tuinen, een casino, optredens, een buffet en vuurwerk.

Niet te missen