Toestand hongerstakers blijft verslechteren

Print
Toestand hongerstakers blijft verslechteren

Bouchira, moeder van vier kinderen, is aan haar tweede hongerstaking toe. Foto: rr

De toestand van de 50 hongerstakers in Sint-Jans-Molenbeek blijft achteruitgaan, zo hebben sympathisanten op een persconferentie gezegd.

Verschillende van de hongerstakers in het voormalige rusthuis in de Leopold II-laan in Sint-Jans-Molenbeek geven bloed over en hebben bloed in de urine. Vrijdagochtend zijn twee van hen nog overgebracht naar het ziekenhuis omdat hun toestand erg zorgwekkend werd.

De hongerstakers, onder wie vier vrouwen, leven al meer dan een maand op niets meer dan water. Zo willen ze de regering dwingen om hen verblijfsdocumenten te geven. Maar ze vinden nauwelijks gehoord bij de autoriteiten, klink het.

‘We hebben enkel een bezoek gehad van Freddy Roosemont, directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken, en zijn een kwartier lang ontvangen door Theo Francken’, zeggen de actievoerders. ‘Het geeft aan hoeveel belang ze aan ons leven hechten.’

De hongerstakers gaan vanaf nu wekelijks een persconferentie organiseren om de media op de hoogte te houden van hun situatie. Maandag houdt de Voix des Sans-Papiers een betoging voor de gebouwen van de Dienst Vreemdelingenzaken en woensdag trekken ze naar aartsbisschop Léonard in Anderlecht.