Chelsea-West Ham

Chelsea-Belgen overklassen nummer vier West Ham

Print
Chelsea-Belgen overklassen nummer vier West Ham

Foto: AFP

Op de achttiende speeldag van de Premier League heeft ook West Ham op Stamford Bridge het onderspit moeten delven tegen Chelsea. Met Eden Hazard en Thibaut Courtois de hele match op het veld wonnen The Blues na een overvloed aan balbezit en kansen met 2-0. Het loopt zo zes punten uit op Manchester City, dat om 16u nog speelt.

Bij Chelsea startten Thibaut Courtois en Eden Hazard, die in de uitmatch tegen Stoke nochtans hinkend naar de kant had gemoeten, gewoon in de basis. Thuis tegen nummer vier West Ham beloofde het een hete namiddag te worden, maar die belofte maakten vooral The Blues waar. Bijna tachtig procent balbezit, aanval na aanval rolde op het doel van keeper Adrian af. Ook Hazard maakte het de Hammers moeilijk, maar hij werd door het lichaam van Reid afgestopt nadat hij de verdediger slim poortte. De ref zag er evenwel geen fout in.

Een schitterende redding van Adrian verijdelde de 1-0 nog op een poging van Gary Cahill, maar het bleek slechts uitstel van executie. Diego Costa kopte een hoekschop door, John Terry stond op de juiste plaats en brak net zoals eerder deze week bij Stoke de ban voor Chelsea.

Hazard betrokken bij knap doelpunt

De blauwhemden haalden de voet niet van het gaspedaal en gingen ook na de openingstreffer vrolijk verder met de belegering. Onder meer Eden Hazard was dicht bij de 2-0, maar hij schoot binnen het bereik van doelman Adrian. Op het uur viel het tweede doelpunt dan toch: Eden Hazard snoepte de bal af van ex-Anderlecht-middenvelder Cheikhou Kouyaté en bediende Diego Costa. De Spanjaard zond met één scherpe kap drie man synchroon het bos in en vlamde vervolgens onhoudbaar overhoeks binnen. Een prachtig doelpunt.

In het slot had Amalfitano nog de aansluitingstreffer kunnen maken na een mooie dribbel. De man van West Ham versloeg Thibaut Courtois, maar zag de bal vervolgens via de binnenkant van de paal weer het veld inspringen. Chelsea won autoritair van de nummer vier in de Premier League en raast als een stoomwals door de competitie. The Blues staan weer zes punten voor op eerste achtervolger Manchester City, dat om 16u bij West Bromwich Albion speelt.