Olivier Philippaerts verkoopt toppaard online

Print
Olivier Philippaerts verkoopt toppaard online

Foto: Hippo Foto

Cabrio van de Heffinck, het toppaard van Olivier Philippaerts waarmee hij in 2012 de prestigieuze GP van Spruce Meadows won, staat te koop. Vanaf vrijdagnamiddag kan er via de website www.hopa.be online geboden worden, vanaf 50.000 euro.

"Ik heb al tien jaar ervaring met het online verkopen van duiven", zegt Kevin Roosens, initiatiefnemer van hopa.be. "Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen om dit ook te kunnen doen met paarden. Er worden al paarden online verkocht uit faillissementen, maar op vlak van vrijwillige verkoop, met zo'n uitgebreide medische screening als de onze en door een onafhankelijke organisatie, is het een wereldprimeur. Ook de transparantie qua prijs is ongezien in de paardensport. Contractueel is er tussen alle partijen een minimumprijs afgesproken die we vooraf niet bekendmaken. Als die prijs niet bereikt wordt, gaat de verkoop niet door. In het andere geval wel. Een veiling duurt in principe twaalf dagen, maar omdat het nu de eerste keer is kan men tot 18 januari bieden."

"De afspraak was dat Cabrio tot de Olympische Spelen van Londen en de daaropvolgende kampioenschappen niet te koop zou worden aangeboden", zegt Ludo Philippaerts. "Die periode ligt nu achter ons, vandaar de beslissing om tot een eventuele verkoop over te gaan. Cabrio is twaalf jaar en heeft een topjaar achter de rug. Als ik mijn hart volg dan zou ik nog even wachten met de verkoop, maar ik heb samen met de mede-eigenaar beslist om het toch te doen en we zien wel wat het wordt." .