Dader aanrijding Nantes was onder invloed van alcohol

Print
Dader aanrijding Nantes was onder invloed van alcohol

Foto: AFP

De bestuurder die maandag voetgangers op een kerstmarkt in het Franse Nantes heeft aangereden, was onder invloed van alcohol. Dat maakte een politiebron vrijdag bekend. Bij de aanrijding viel een dode en negen gewonden.

De man van 37 ligt nog steeds in het ziekenhuis en had 1,80 gram alcohol per liter bloed tijdens de feiten, of bijna meer dan 4 keer wat toegelaten is. Na die aanrijding verwondde hij zichzelf verschillende malen met een mes, waarbij hij zwaargewond raakte. Vrijdagochtend lag hij nog steeds in het ziekenhuis, onder politiebewaking. Een van de aangereden voetgangers, een man van 25 jaar, bezweek dinsdag aan zijn verwondingen.

Het was al het derde grote incident op drie dagen tijd in Frankrijk. Zaterdag werd een man doodgeschoten nadat hij in Joué-lès-Tours drie agenten verwond had met een mes. Een dag later was een automobilist met psychische problemen in Dijon ingereden op een groep mensen, waardoor dertien mensen gewond raakten.

In een reactie daarop heeft de Franse regering dinsdag beslist om tijdens de feestdagen de veiligheidsvoorzieningen in het land op te voeren.