Eli Iserbyt is de sterkste bij de junioren in Heusden-Zolder

Print
Eli Iserbyt is de sterkste bij de junioren in Heusden-Zolder

Foto: BELGA

Eli Iserbyt heeft vrijdag de Wereldbekerwedstrijd bij de junioren op het circuit van Zolder op zijn naam geschreven. Hij haalde het voor de Nederlanders Jens Dekker en Max Gulickx.

Belgisch en Europees kampioen Eli Iserbyt moest vorige week op de Citadel van Namen het onderspit delven tegen de Zwitser Johan Jacobs. In Zolder zette hij de puntjes weer op de i en koerste hij als vanouds op een hoog niveau.

Al bij de start trok hij het tempo de hoogte in en enkel de Italiaan Giorgio Rossi en Max Gulickx slaagden er even in om hem te volgen. Niet veel later moesten ook zij de renner van Telenet-Fidea laten rijden. Na een lange solo haalde Iserbyt het voor de Nederlander Jens Dekker, twee weken geleden nog de sterkste aan het Zilvermeer in Mol, en ploegmaat Max Gulickx.

Iserbyt telt nu veertien overwinningen dit seizoen en staat dankzij zijn zege met 170 punten ook steviger aan de leiding in het klassement van de Wereldbeker. Dat zijn er 25 meer dan de Zwitser Johan Jacobs, derde in de stand is Max Gulickx met 119 punten.

(belga)