Louis van Gaal wil Januzaj niet uitlenen: ‘Hij is een United-speler’

Print
Louis van Gaal wil Januzaj niet uitlenen: ‘Hij is een United-speler’

Foto: BELGAIMAGE

Adnan Januzaj zit dit seizoen vaker dan hem lief is op de bank bij Manchester United en dus lijkt een uitleenbeurt een goede oplossing voor de negentienjarige Rode Duivel. Coach Louis van Gaal vindt echter niet dat Januzaj bij een andere club ervaring moet opdoen. ‘Nee, hij is een United-speler’, vertelde de Nederlander donderdag.

De winger brak vorig jaar onder David Moyes door bij United en versierde zo een stek in de Belgische WK-selectie. Januzaj leek al op weg om op Old Trafford in de voetsporen van Ryan Giggs te treden, maar in het tussenseizoen werd de geldbeugel plots fors opengetrokken om heel wat versterking te halen. In wat het seizoen van de bevestiging had moeten worden, verliest Januzaj momenteel de concurrentiestrijd met onder meer de Argentijn Angel Di Maria. In de Premier League moet hij tot nu toe vrede nemen met vijf basisplaatsen en een handvol invalbeurten. In de laatste zes competitiewedstrijden mocht hij enkel tegen Stoke City in de slotfase invallen.

Januzaj wordt beschouwd als een van de grootste talenten ter wereld en dus zijn er heel wat geïnteresseerden om de winger - bij United nog onder contract tot juni 2018 - tijdelijk over te nemen. In de Spaanse pers wordt hij vaak gelinkt aan Real Sociedad, de Baskische club waar zijn ex-coach Moyes intussen aan de slag is.