Yvonne op vrijdag

‘Kindjes zullen er op uwe leeftijd niet meer van komen zeker?’

Print
‘Kindjes zullen er op uwe leeftijd niet meer van komen zeker?’

Foto: Serge Minten

Elke week schrijft de 101-jarige Yvonne Daemen uit Hasselt een brief aan een bekende Vlaming. Yvonne verblijft in het rusthuis, waar ze elke dag trouw naar ‘Familie’ en ‘Mooi En Meedogenloos’ kijkt. Maar speciaal voor HBvL2 zapt ze ook doorheen de rest van televisieland, en geeft ze haar eigengereide kijk op onze tv-persoonlijkheden.

Beste Francesca,

Gij hebt het druk tegenwoordig, hé meiske? Onlangs zat ge nog als jurylid in ‘Dansdate’ en nu zie ik u elke week op televisie in ‘Vind Mijn Familie’. Dat is toch schoon hoe gij die mensen verenigt met hun familieleden. ’t Is mij wel opgevallen dat ge tegenwoordig heel wat verantwoordelijkheid hebt daar bij VTM. Vroeger waren het meer de shows van mindere kwaliteit, maar tegenwoordig hebt ge toch al programma’s van niveau. Ik vind het alvast een goede zaak, want ik zie u graag presenteren.

Volgens mij moet gij een heel aangename zijn van karakter. En ge ziet er dan ook nog eens heel goed uit, heel natuurlijk, niet te veel tierlantijntjes. En wat velen niet weten: ge zijt ook nog eens een heel slimme met uw twee universitaire diploma’s. En dan houdt ge ook nog eens van dansen, in ‘t specifiek van de tango. Die heb ik ook vaak gedanst op de studentenbals hoor, dat hebben we dus al gemeenschappelijk.

Ik moet mij wel excuseren, want over uw acteerwerk weet ik eigenlijk heel weinig, Francesca. Ik weet dat ge heel lang in ‘Aspe’ hebt meegedraaid, maar daar heb ik nooit naar gekeken. Waarom dan niet, zult ge u afvragen? Wel die Herbert Flack staat me echt niet aan, Francesca. Het ligt dus absoluut niet aan u. Maar ik moet een zekere sympathie hebben voor alle acteurs vooraleer ik naar een serie zal kijken.

Francesca, ge zijt al van het begin bij VTM bezig en ik hoop dat uw carrière daar nog lang zal mogen duren, want ik heb u toch zo graag. Op privévlak wens ik u veel succes met uw nieuwe man, maar kindjes zullen er op uwe leeftijd niet meer van komen zeker?

Liefs,

Yvonne