Limbolink

Genkse band Daktari brengt Nederlandstalige rockplaat uit

Print
Genkse band Daktari brengt Nederlandstalige rockplaat uit

Foto: Daktari

Waarom zijn we zo bang om in onze eigen moedertaal te zingen? Na Noordkaap, Gorki en De Mens uit de jaren ‘90 heeft de Nederlandstalige rockmuziek maar weinig kwalitatieve opvolging gekend. We horen hier en daar wel wat Nederlandstalige hiphop opduiken maar het rockgenre blijft zich schuilen achter, vaak weinigzeggende, Engelse teksten.

Laten we daar maar eens verandering in brengen, moeten de heren van Daktari gedacht hebben. Geen zeemzoete popsongs of stroperige ballades maar nummers die sociaal onrecht aanklagen. Songs die érgens over gaan en je doen nadenken.

De meeste bands dromen van een internationale doorbraak en opteren om die reden meestal voor Engels maar eigenlijk is er niets mis met het schrijven van goede teksten in de taal die je dagelijks spreekt. 'Oorlogstaal' is de eerste plaat voor het Genkse Daktari en met gebalde vuisten slaagt dit viertal erin om van geijkte paden af te dwalen en op haar eigen snedige manier de sociale onvrede en de benarde economische situatie van onze provincie te bezingen.

Benieuwd hoe dat klinkt?

Bekijk hier, in afwachting van de release van de plaat begin februari, bekijk hier alvast een repetitieopname van het titelnummer van de nieuwe plaat 'Oorlogstaal'.