Openbaar onderzoek stadhuis start maandag

Print
Openbaar onderzoek stadhuis start maandag

Foto: Serge Minten

Hasselt -

Maandag start het openbaar onderzoek voor het nieuwe Hasseltse stadhuis. Het onderzoek loopt tot en met dinsdag 27 januari. In het Stadsmus loopt vanaf 10 januari ook een infomarkt over het nieuwe stadhuis aan de oude rijkswachtkazerne.

De omwonenden krijgen tijdens de periode van het openbaar onderzoek nog een brief in de bus waarin de start officieel aangekondigd wordt. Er kunnen ook bezwaren ingediend worden, maar wel enkel over stedenbouwkundige aspecten. Na de periode van het openbaar onderzoek worden de resultaten verwerkt. De dienst Ruimte Vlaanderen moet uiteindelijk goedkeuring geven vooraleer de bouw effectief kan aanvatten.

De plannen voor het Stadhuis 2018, de projectnaam van het nieuwe Hasseltse gemeentehuis, liggen ter inzage op de dienst Ruimtelijke Ordening van de stad Hasselt, op de gelijkvloerse verdieping van het administratieve centrum in de Dr. Willemsstraat.

Wie nog meer info over de bouwplannen en het totale concept wil, kan vanaf zaterdag 10 januari ook terecht op een infomarkt in het Stadsmus. Die dag zullen er tussen 14 en 18 uur experten aanwezig zijn. De infopanelen en maquette blijven nog tot ten minste het einde van het openbaar onderzoek op dinsdag 27 januari in het Stadsmus staan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio