Waterlek zet inrit Carrefour tijdlang blank

Waterlek zet inrit Carrefour tijdlang blank

De in- en uitrit van de Herkenrodedreef stond een tijdlang blank, net als de berm langs de weg. Foto: klu

Hasselt -

Op de Herkenrodedreef in Kuringen ontstond woensdag een groot waterlek aan de oprit van de Carrefour. De herstelling had heel wat voeten in de aarde.

Voorbijgangers sloegen om 9.30 uur alarm omdat er veel water op het fietspad omhoog spoot. Heel de berm en ook de in- en uitrit van de Carrefour stonden blank. In het grootwarenhuis zaten ze op de toiletten een tijdje zonder water, in de winkel zelf was er geen probleem. Er werd een graafmachine ingezet, maar de kuil zakte telkens in.

Om 10.30 uur begonnen arbeiders met het herstellen van het lek. Door de kracht van het water waren heel wat klinkers van het fietspad omhoog geduwd en in de omgeving van de kapotte waterleiding stond de berm van de Herkenrodedreef blank. De breuk in de waterleiding bevond zich op een diepte van twee meter onder een dikke rioleringsbuis, telefoon- en elektriciteitskabel. In de waterleidingsbuis bevond zich nog veel water en dat bleef in de put stromen. Het afsluiten van de waterleiding lukte niet onmiddellijk en daarom werd een pomp gebruikt om het water uit de put te pompen. Terwijl een arbeider in de put stond zakte plots weer een partij zand weg, maar gelukkig raakte hij niet gewond.

De waterleiding aan de Herkenrodedreef werd omgeschakeld zodat de buurtbewoners niet zonder drinkwater kwamen te zitten. Volgens een woordvoerder van Carrefour hadden alle diensten, zoals onder andere de visafdeling, de hele tijd water.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio