-

Oostende boekt simpele zege in West-Vlaamse derby

Oostende boekt simpele zege in West-Vlaamse derby

Foto: RR

KV Oostende heeft vrij simpel de West-Vlaamse derby tegen Cercle Brugge gewonnen. De Kusboys haalden het met 2-0.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Oostende nam voorzichtig het initiatief in de beginfase tegen Cercle Brugge en tekende ook voor het eerste gevaar na een mooie combinatie tussen Canesin en Coulibaly, maar die laatste raakte niet voorbij doelman Werner. Dankzij een ingeving van Canesin klom Oostende even later op voorsprong. De kwieke Braziliaan pikte de bal op, schoof op snelheid voorbij twee verdedigers en ging liggen zodra hij de uitgekomen Werner voelde. De penalty werd door Sébastien Siani omgezet, goed voor de 1-0.

Na een nochtans evenwichtig verlopen eerste helft deed Kristof D’Haene zijn team meteen na rust zelf de das om. De flankspeler van Cercle Brugge pakte zijn tweede gele kaart: groen-zwart 1-0 achter én herleid tot tien man. Na de invalbeurt van Bjorn Ruytinx kwam El Toro een paar keer dicht bij de 2-0, maar het was uiteindelijk wachten tot minuut 93 vooraleer Jonathan Wilmet het vonnis definitief velde voor Cercle Brugge. De doorgebroken Siani was niet egoïstisch en legde alleen voor doel af op Wilmet, die de beslissing maar voor het inleggen had.

Opvallend: Oostende pakte tien punten uit zijn laatste vijf wedstrijden en doet weer mee voor die laatste plek in Play-Off I. Wie had dat gedacht nadat KVO in oktober en begin november helemaal wegzakte?

Herbeleef hier de wedstrijd.

Hoogtepunten:

18’ Een mooie combinatie bij KVO tussen Canesin en Coulibaly. Een-tweetje, schijnbeweging en plots staat de Senegalese spits voor Werner. De goalie houdt echter het hoofd koel en keert het schot van Coulibaly met de vuisten.

35’ GOAL. Siani scoort de elfmeter voor KV Oostende. De Kameroener blijft ijzig koud en trapt de bal rustig binnen naast Werner die een hoek kiest en verliest. De voorsprong voor de thuisploeg is een feit.

44’ Goede voorzet van Dennes De Kegel richting strafschopstip. Haroun die in de buurt is, kan er net zijn teen niet tegen zetten.

52’ Sukuta-Pasu maakt uitstekend ruimte vrij voor zichzelf en perst er een schot uit. Ovono miskijkt zich bijna op de laag komende bal en pareert het leer dan maar in corner.

53’ ROOD. D’Haene van Cercle Brugge krijgt een 2e keer geel en dus rood.

70’ Weer een uitstekende actie van Ruytinx die zichzelf met wat bewegingen in de 16 de schietkans gunt. Het schot van El Toro belandt nog nipt tegen de knieën van Werner die de knock-out voor Cercle zo verijdelt.

75’ Cercle legt het balletje terug tot bij Werner die wel erg rustig blijft en precies een rood lapje bovenhaalt om El Toro uit de dagen. Bijna haalt Ruytinx zijn gram tegen de nonchalante keeper die met een ultieme beweging de bal toch nog in veiligheid kan brengen.

93’ GOAL. Wilmet scoort voor KV Oostende. KVO countert uitstekend. Siani gaat alleen op Werner af en ziet Wilmet in zijn ooghoeken opduiken. De Kameroener is niet egoïstisch en legt het balletje naar WIlmet die op een leeg doel kan afwerken.