-

Zulte Waregem uit de zorgen na zege in Moeskroen

Zulte Waregem uit de zorgen na zege in Moeskroen

Foto: RR

Waar is de tijd dat Zulte Waregem onderaan het klassement stond? De West-Vlamingen pakten een 0-1 overwinning op het veld van Moeskroen-Péruwelz en lijkt van de degradatiezorgen verlost.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Nochtans had de thuisploeg via Contout en Diaby in het begin van de match de beste kansen gehad, maar voor Essevee was de eerste bal tussen de palen wel meteen raak. Chuks Aneka knikte een vrije trap voorbij doelman Cros in doel.

Jeanvier was na rust dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal spatte uit elkaar op de dwarsligger. Zulte Waregem ving de spitsen van Moeskroen op met een goed georganiseerd blok en was zelf op de counter keer op keer gevaarlijk. Achtereenvolgens Messoudi, Trajkovski en een doorgebroken Troisi raakten echter niet voorbij Cros. In het slot werden zowel Mendy (tweede geel) als Boli (reactie) nog uitgesloten.

Opvallend: Zulte Waregem voetbalde zich de voorbije weken helemaal uit de problemen. Het swingt niet als weleer maar het speelt wel goed genoeg om punten te pakken. Een opluchting aan de Gaverbeek.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Hoogtepunten:

2’ Een eerste keer Moeskroen. Goed terugleggen van Diaby op Contout, die krijgt een mooie schietkans, maar knalt op de rug van D’Haene.

26’ Diaby wordt door Dingomé weggestuurd op rechts. Hij haalt de achterlijn en legt hard voor doel. Zijn voorzet gaat voorbij aan Contout, komt nog wel bij Langil terecht, maar die maakt er niets meer van.

39’ GOAL. Aneke scoort voor Zulte Waregem. De eerste bal tussen de palen van de bezoekers is raak. Een vrije trap komt bij Aneke en die knikt de bal voorbij Cros.

58’ De vrije trap van Langil wordt doorgekopt tot bij Jeanvier, die de bal tegen de lat kopt.

74’ Troisi legt de bal centraal naar Aneke, die haalt van ver uit, zijn poging stuit een metertje naast de paal buiten.

76’ Sylla kopt door op Messoudi die de bal in één keer op de slof neemt. Keihard, maar in de handen van Cros.

80’ Zulte Waregem blijft gevaarlijk in de omschakeling. Trajkovski wordt goed bediend door Messoudi, hij moet knalt vanuit een scherpe hoek op Cros.

86’ ROOD. Mendy van Zulte Waregem krijgt een 2e keer geel en dus rood. Visser stuurt Mendy naar de kleedkamer met een tweede gele kaart. Hij komt veel te wild in op Diaby, het had ook rechtstreeks rood kunnen zijn.

90’ Sylla vecht zich knap bij de bal en speelt Trajkovski dan goed vrij. Trajkovski moet binnenleggen, maar stuit op Cros die goed uit zijn doel komt.

92’ Boli krijgt een directe rode kaart. Moeskroen-Péruwelz moet met een man minder verder. Plet raakt de bal aan als Boli wil inwerpen, die reageert en krijgt rood. Niet nodig meneer Visser.