-

KV Mechelen niet voorbij tien man van Westerlo

KV Mechelen niet voorbij tien man van Westerlo

Foto: RR

Westerlo moest een uur met tien man spelen maar sleepte alsnog een punt uit de brand tegen KV Mechelen: 1-1.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Westerlo-KV Mechelen was een duel tussen twee teams die de punten nodig hadden, maar Kenneth Schuermans hypothekeerde de kansen van de thuisploeg al na nauwelijks een half uur spel. Hij pakte zijn tweede gele kaart voor stevig doorgaan en mocht meteen terug de kleedkamers in.

Tot dan toe had de match een muis gebaard, maar KV Mechelen mocht zich wel gelukkig prijzen dat het op slag van rust geen penalty tegen kreeg. Een volley van Annys belandde immers tegen de arm van Seth De Witte, maar ref Delferière gaf geen strafschop. Daarop kwam de bal bij de wederoptredende Westel-topschutter Gounongbe terecht, maar die besloot recht op Biebauw.

Westerlo was er met tien man nog maar nauwelijks uitgekomen, maar op een schaarse tegenstoot klom het wel op voorsprong. Jarno Molenberghs kon de bal aan de tweede paal binnentikken na een goede voorzet van Koffi. En even later had diezelfde Molenberghs zelfs de 2-0 aan de voet, maar zijn knal werd nog afgeblokt. Aan de overzijde had Van Langendonck uitstekende reddingen in petto op pogingen van Kosanovic, Van Damme en Veselinovic. Maar uiteindelijk gebeurde het onvermijdelijke toch. Linksachter Obradovic haalde de achterlijn, zijn voorzet werd door Dalibor Veselinovic tegen de touwen geknikt: 1-1.

Opvallend: K Mechelen kon eindelijk nog eens scoren. Dalibor Veselinovic zorgde pas voor het tweede doelpunt in zeven wedstrijden voor Malinwa.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Hoogtepunten:

6’ Kosanovic borstelt met veel gevoel de bal langs de muur. Van Langendonck duwt met een ultieme reflex het leer in hoekschop.

23’ Bateau kopt de bal tot in de voeten van Gounougbe. Die neemt het leer meteen op de slof, maar kan zijn poging niet kadreren.

28’ ROOD. Schuermans van Westerlo krijgt een 2e keer geel en dus rood. De verdediger mag beschikken na zijn tweede gele kaart. Hij raakt de enkel van Hanni, scheids Delferière stuurt hem van het veld. Westerlo ruim een uur verder met een mannetje minder.

31’ De doelman moet zich volledig rekken op de knappe vrije schop van Matthys. De corner van KVM levert niets op.

43’ Cissé speelt Hanni vrij met een listig opwippertje. Die schiet vanuit een scherpe hoek tegen de vuisten van Van Langendonck.

56’ GOAL. Molenberghs scoort voor Westerlo. Koffi houdt na een ingooi zijn tegenstander goed af en behoudt het overzicht. Hij bedient Molenberghs die de bal koelbloedig in doel schuift: 1-0 en dat met een man minder. Tegen de gang van het spel in maar daar zal niemand in Westerlo om malen.

63’ Het sluitstuk is voorlopig niet te passeren. Ditmaal ranselt hij een schot van Van Damme uit zijn doel.

64’ Het begint een beetje éénzijdig te worden. Kosanovic verstuurt een loeier richting het Westelse doel maar opnieuw staat Van Langendonck pal.

76’ GOAL. Veselinovic scoort voor KV Mechelen. Opluchting in het Mechelse kamp. Obradovic haalt de achterlijn, de defensie van Westerlo verkijkt zich op de voorzet van de linksback. Veselinovic knikt de gelijkmaker aan de tweede paal binnen: 1-1.

78’ KV Mechelen ruikt bloed en bijna staat het op voorsprong. Van Damme kopt naar de verste hoek, maar Van Langendonck tikt de bal uit zijn doelmond.

91’ Na een schitterende lange bal van Kosanovic legt Obradovic terug tot bij Adesanya. Die is te verrast om de bal in doel te tikken. Westerlo ontsnapt aan de 1-2 (en de nederlaag).