-

Lierse zwaar onderuit door blunderende doelman

Lierse zwaar onderuit door blunderende doelman

Foto: RR

Lierse blijft in het sukkelstraatje. Op het veld van Charleroi gingen de Pallieters met 6-0 de boot in. Met dank aan de blunders van doelman Boban Bajkovic.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Lierse had de punten broodnodig bij Charleroi, maar keek al na goed negen minuten tegen een dubbele achterstand aan. Eerst kreeg sluipschutter Cédric Fauré wel bijzonder veel ruimte van de Pallieters. Het ouderdomsdeken voorin pakte een voorzet van Neekens Kebano ineens op de pantoffel en trapte de 1-0 vlotjes binnen. Daarna volgde er een heet standje in de zestien van Lierse. De bal werd maar ternauwernood ontzet, maar Diandy ramde de bal vanop zo’n twintig meter keihard richting doel. Lierse-keeper Bajkovic verkeek zich lelijk op het nochtans centrale schot, de 2-0 was een feit na nog niet eens tien minuten spel.

Op één kansje voor Keita na, had Lierse weinig in de pap te brokken. En Charleroi? Dat bleef gewoon verdergaan op zijn elan. Lierse mocht pineut Bajkovic dankbaar zijn dat hij met enkele onwaarschijnlijke reddingen de schade wist te beperken, maar lang zou dat liedje niet blijven duren. De doelman van Lierse bleek namelijk bezig aan een onwaarschijnlijke match. Van antiheld tot held en... weer terug naar antiheld. Want op het uur kwam hij wat onoordeelkundig uit op een hoge voorzet, Fauré kapte hem simpel uit en duwde de 3-0 binnen.

Bajkovic eist hoofdrol op

Ach, een inschattingsfoutje zoals iedereen weleens overkomt, zou u denken. Maar Lierse trapte af, speelde de bal terug op diezelfde Bajkovic die... over de bal trapte en de bal verbouwereerd in zijn eigen doel zag rollen. 4-0 door alweer een enorme flater van die arme doelman van Lierse. Onwaarschijnlijk.

En nog was de marteling niet afgelopen voor Lierse, dat zelfs bij een 4-0 achterstand niet aan ‘de schade beperken’ dacht. Een geweldige uithaal van Coulibaly (jawel, die van Charleroi) verdween precies in de winkelhaak, en in het slot zorgde Ndongala nog voor de 6-0 nadat de Karolingers in een drie-tegen-twee situatie kwamen na zwak verdedigen bij Lierse.

Opvallend: Boban Bajkovic mispakte zich bij het tweede doelpunt, maar herpakte zich daarna helemaal. Hij behoedde Lierse met enkele knappe reddingen van een grotere achterstand. Tot hij bij een terugspeelbal over de bal trapte... Van anti-held naar held en terug naar anti-held.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Hoogtepunten:

5’ GOAL. Kebano dribbelt zich vrij op links en vindt Fauré aan de tweede paal. Die kan helemaal vrij intrappen, hij neemt de bal in één tijd op de slof. Eerste kans, eerste goal: 1-0!

9’ GOAL. Diandy haalt uit vanop een twintigtal meter en treft raak. Bajkovic gaat zwaar in de fout, hij laat de bal via zijn bovenarm tegen de netten stuiten. Flater. De thuisploeg zit op rozen!

28’ Fauré legt als targetman af op Kebano die de bal meeneemt en vanuit een scherpe hoek knalt, Bajkovic gaat goed plat.

38’ Na zijn blunder op het schot van Diandy eerder in de partij, duikt de doelman van Lierse nu wel goed in de voeten van Diandy. Goede tussenkomst.

42’ Bajkovic moet uitkomen op een hoge bal en wordt dan geraakt in zijn loopbeweging. Hij blijft lang liggen, maar staat nu toch weer recht.

55’ François is meegekomen en dribbelt zich voorbije enkele Lierenaren, zijn schot wordt nog net vanonder de lat getikt door Bajkovic.

60’ Ndongala speelt een dikke match. Hij gaat nu weer door de Lierse-afweer en legt dan onzelfzuchtig naar Kebano. Die moet altijd scoren, maar schiet recht op Bajkovic, ook in tweede instantie wint Bajkovic het plei

61’ GOAL. Hier is de 3-0 dan toch. Een verre voorzet komt tussen verdediging en Bajkovic terecht, Fauré is er als de kippen bij, hij kapt Bajkovic uit en legt binnen.

62’ GOAL. Aj aj aj Bajkovic... Swinkels legt de bal terug op zijn doelman en die trapt er los naast. Hij wil het nog goedmaken, maar de bal rolt aan de tweede paal binnen.

89’ GOAL. Een heerlijke goal van Coulibaly. Hij schudt zich los van zijn tegenstander en haalt dan verschroeiend uit vanaf 20 meter. Recht in het kruis.

90’ GOAL. Onwaarschijnlijk wat Charleroi allemaal laat zien. Galvez-Lopez ziet Ndongala vanuit zijn rug opduiken en legt mooi breed. Het is 6-0, jawel, 6-0.