STVV periodekampioen na zege tegen Tubeke

Print
STVV periodekampioen na zege tegen Tubeke

Foto: Jeffrey Gaens

STVV heeft zich zaterdagavond verzekerd van de tweede periodetitel in de Proximus League. De Kanaries wonnen op Stayen met 2-0 tegen Tubeke. Lazaar en Schoofs maakten de doelpunten.

Voor STVV was de opdracht duidelijk: als het won, pakte het de periodetitel. De Kanaries lieten er dan ook geen gras over groeien. Mehdi Lazaar trapte de thuisploeg al na zeven minuten op voorsprong na een mooie één-twee met Piotr Parzyszek. STVV bleef aandringen maar Daeseleire en Parzyszek konden de score niet verdubbelen. Ook Tubeke kwam in de beginfase een keertje opzetten. Kotysch verloor de bal aan Doumbouya maar die liet de uitstekende kans liggen.

Daarna was het weer al STVV dat de klok sloeg. Lazaar probeerde zijn tweede van de avond te maken maar vond Tubeke-doelman Goblet en de paal op zijn weg. Ook Hendrickx kreeg nog een goede mogelijkheid, maar ook hij zag zijn harde knal gekeerd door Goblet. Beide ploegen gingen rusten met 1-0.

STVV begon laks aan de tweede helft maar bleef toch de gevaarlijkste ploeg. Parzyszek verkwanselde al snel een uitgelezen kans op de 2-0. Daarna verwaterde de wedstrijd en werd het spel getekend door slechte passes. STVV controleerde maar kwam toch goed weg toen Diané zijn controle miste. Kapitein Rob Schoofs besliste uiteindelijk in de extra tijd de wedstrijd. Hij volleyde het leer mooi tegen de touwen na een voorzet van Hilaire Momi. Meteen daarna floot scheidsrechter Verboomen af.

STVV wint zo met 2-0 en sluit 2014 af als autoritaire leider. De Kanaries tellen zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Lommel United.