-

Atlético de Kolkata eerste winnaar Indian Super League

Print
Atlético de Kolkata eerste winnaar Indian Super League

Foto: AFP

Atlético de Kolkata (Calcutta) heeft zaterdag in Mumbai de eerste editie van de ‘Indian Super League’ gewonnen door in de finale de Kerala Blasters met 1-0 te verslaan.

Ongeveer 40.000 mensen woonden de eerste finale bij in de geschiedenis van deze nieuwe competitie. Mohamed Radique maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, hij vloerde in de 94e minuut speler-doelman David James van de Kerala Blasters. Calcutta moest het stellen zonder sterspeler Luis Garcia, de Spaanse oud-middenvelder van onder meer Atlético Madrid, Liverpool en FC Barcelona kampt met een blessure aan de hamstrings.

De Indian Super League is gebouwd naar het model van de cricketcompetitie, acht clubs uit de grote steden krijgen de beschikking over één voormalige voetbalster, de zogenaamde ‘marquee player’. Er wordt dan gedurende twee maanden een minikampioenschap afgewerkt. Alessandro Del Piero (FC Delhi Dynamos), Marco Materazzi (Chennai), Freddie Ljungberg (Mumbai City FC), Nicolas Anelka (Mumbai City FC), David Trezeguet (Pune City) en Robert Pirès (Goa) zijn terug te vinden in de competitie.

Ook de Belgen Kristof Van Hout, Wim Raymaekers en trainer Harm Van Veldhoven verdienen er hun brood bij de Delhi Dynamos.