Reynders wil aantal extralegale voordelen omruilen voor meer loon

Print
Reynders wil aantal extralegale voordelen omruilen voor meer loon

Foto: BELGA

Vicepremier Didier Reynders (MR) heeft zaterdag op de RTBF de taxshift verdedigd, een belangrijk instrument om de belasting op arbeid te verlagen. Bovendien is Reynders voorstander van enkele extralegale voordelen om te ruilen voor een hoger nettoloon.

“De belasting op arbeid moet omlaag”, maakte Reynders nog eens duidelijk. En uiteindelijk moet dat leiden tot een hoger nettoloon.

De minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt wel dat de staat op zoek zal blijven gaan naar nieuwe inkomsten, al zijn nieuwe belastingen uit den boze. Een nieuwe besparingsronde wordt niet uitgesloten.

Dat deze regering bezig is met structurele hervormingen, maakt het volgens Reynders mogelijk dat een consumptie- en mileutaks kunnen worden onderzocht. Reynders houdt bovendien de deur op een kier voor een heffing op speculatief kapitaal, al voegt hij eraan toe dat deze regering al de heffing op beursverrichtingen verhoogde.

Didier Reynders is nu benieuwd naar de voorstellen waarmee Financiënminister Van Overtveldt (N-VA) minstens 5 miljard euro zal vinden, het liefst binnen vier à vijf jaar.

Nog zaterdag schrijft Le Soir dat de regering Michel meerdere experts heeft aangeduid die zich moeten buigen over een fiscale hervorming.