Superieure Van Aert rijdt tegenstand weg in Essen

Print
Superieure Van Aert rijdt tegenstand weg in Essen

Foto: Belga

Wout Van Aert heeft met overmacht de GP Rouwmoer in Essen gewonnen. De 20-jarige renner van Vastgoedservice ontketende in de vierde ronde zijn duivels en reed de tegenstand op een hoopje. Tom Meeusen en Rob Peeters mochten mee op het podium. Sven Nys had alweer een mindere dag en is leider af in de Bpost bank trofee.

Veldrijden op Sportwereld.be

Nederlands kampioen Lars van der Haar was het snelste weg in Essen. Wout Van Aert zat in het wiel en ook Sven Nys was goed weg. Van Aert had duidelijke een stel goede benen en trok het tempo meteen de hoogte in. Bij het ingaan van de tweede ronde had Van Aert samen met ploegmaat Rob Peeters en Tom Meeusen een voorsprong van bijna tien seconden op Nys, Kevin Pauwels en Bart Aernouts.

Peeters voelde zich in zijn sas op het ploeterparcours in Essen, dat dit jaar omgekeerd gereden werd. Het leiderstrio liep verder weg en Van Aert pakte vijftien bonificatieseconden bij de tussenspurt. In ronde drie kreeg Nys het lastig met het tempo in de achtervolging. Pauwels ging dan maar alleen op zoek naar de kop.

Ontketende Van Aert

Van Aert rook het gevaar en gaf in de vierde ronde het volle pond. Peeters speelde het ploegenspel en Meeusen moest het vuile werk opknappen. Aan de versnelling van Van Aert was echter weinig te doen. Hij zette het duo al snel op tien seconden, Pauwels volgde op twintig seconden en Nys keek tegen een achterstand van vijftig seconden aan.

Meeusen schudde Peeters uit het wiel, terwijl Pauwels zich in de top drie reed. Van Aert swingde ondertussen voort. Hij bouwde zijn voorsprong gestaag uit, op weg naar de leiderspositie in de Bpost bank trofee. Meeusen voelde zich vrijwel zeker van plek twee en verzorgde de show door gezwind over de balkjes te wippen. Achter Peeters en Pauwels volgde een trio met van der Haar, Philipp Walsleven en Joeri Adams. Nys had een achterstand van anderhalve minuut.

Van Aert kwam solo binnen en sloeg een dubbelslag: winst in Essen én leider in de tussenstand voor de Bpost bank trofee. Meeusen was een mooie tweede, zij het op ruim een minuut. Peeters reed Pauwels nog uit het wiel en mocht mee het podium op. Pauwels blijft tweede in de tussenstand. Nys werd uiteindelijk pas dertiende, op bijna drie minuten.

De volgende cross in de Bpost bank trofee vindt op 30/12 plaats in Loenhout.

Uitslag

1. Wout Van Aert 59'52"

2. Tom Meeusen 1’06”

3. Rob Peeters 1’40”

4. Kevin Pauwels 1’50”

5. Philipp Walsleben 2’02”

Herbeleef de GP Rouwmoer hier.