Manchester City komt samen met Chelsea op kop in Engeland

Print
Manchester City komt samen met Chelsea op kop in Engeland

Foto: EPA

Op de zeventiende speeldag van de Engelse Premier League heeft Manchester City na een sterke tweede helft Crystal Palace van zich afgeschud (3-0). David Silva (2x) en Yaya Touré maakten het verschil. Rode Duivel Vincent Kompany, die vorige week een hamstringblessure opliep, moest toekijken hoe de Citizens zich zo (voorlopig) naast Chelsea naar de eerste plek hijsen.

Manchester City had het aanvankelijk nochtans niet onder de markt tegen Crystal Palace. Steriele druk, dat wel, maar geen enkele trap tussen de palen vanwege de Citizens. De thuisploeg liet dit seizoen al vijf punten liggen in eigen huis (evenveel als het volledige vorige seizoen) en voelde de bui al hangen.

Maar na rust werd er uit een ander vaatje getapt. De blauwe machine draaide plots op volle toeren en er volgde kans na kans voor City. Na nauwelijks vijf minuten in de tweede helft stond het al 1-0 voor City. David Silva kreeg de bal doorgespeeld van Jovetic, zijn afgeblokte schot verdween via het been van verdediger Dann over doelman Speroni in doel. En een dikke tien minuten later was het weer de kleine Spanjaard die het verschil maakte. Hij kreeg veel te veel ruimte van de Crystal Palace-verdediging en kon de 2-0 tegen de touwen trappen.

Chelsea speelt maandag nog

Crystal Palace zag nog een doelpunt onterecht afgekeurd worden, maar het was Manchester City dat zich naar de bevrijdende 3-0 counterde. James Milner vond de inlopende Yaya Touré, die de bal via de paal snoeihard in doel vlamde.

Door deze thuiszege staat Manchester City met nagenoeg dezelfde cijfers als Chelsea op kop in de Premier League. De Londenaars hebben wel één doelpuntje minder geïncasseerd én komen maandag nog in actie, op verplaatsing bij Stoke City.