Laurens Sweeck triomfeert bij beloften in Essen

Print

Laurens Sweeck toonde zich zaterdag bij de beloften de sterkste in de vijfde manche van de bpost bank trofee in Essen. De belofte van Corendon-Kwadro haalde het voor Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans.

De tweelingbroer van Diether Sweeck rijdt al een aantal weken op een hoog niveau. Vorige week werd hij nog twee keer tweede bij de eliterenners in de Scheldecross en aan het Zilvermeer. Zaterdag ging hij van start bij de beloften, waar Mathieu van der Poel en Wout Van Aert niet van de partij waren.

Sweeck reed samen met Hermans en Vanthourenhout op kop en maakte iets over halfweg koers het verschil. Hij versnelde in een bochtje en ontdeed zich van zijn metgezellen. “Ik reed een strak tempo”, zo deed hij zijn verhaal. “In een bochtje zag ik dat ik een klein kloofje sloeg. Ik aarzelde niet en ben fors blijven doortrappen.”

In de voorlaatste ronde maakte hij nog een kleine knieval, maar zonder erg. “Mijn fiets bleef even haperen in het slijk. Gelukkig kostte het me niet veel tijd. Het was een lastige wedstrijd, met veel modder en één lange, zware loopstrook. Ik ben blij dat ik hier gewonnen heb. Het niveau bij de beloften ligt heel hoog en ook bij hen is het geen evidentie om te winnen.” Voor Sweeck is het na zeges in de Flandriencross en in Ruddervoorde zijn derde overwinning van het seizoen.

Michael Vanthourenhout werd tweede en blijft aan de leiding in het klassement van de bpost bank trofee. “Laurens was vandaag duidelijk de sterkste”, gaf de West-Vlaming eerlijk toe. “Toen hij versnelde, kon ik niet mee. Ik heb de schade proberen te beperken en ben blij dat ik mijn leidersplaats kan behouden.”