Nederlander Roel van der Stegen wint bij junioren in Essen

Print

De Nederlander Roel van der Stegen heeft zaterdag in Essen de vijfde manche van de bpost bank trofee bij de junioren op zijn naam geschreven. Seppe Rombouts werd tweede, Lander Loockx vervolledigde het podium.

Veelwinnaar Eli Iserbyt was er niet bij in Essen, maar 57 andere junioren tekenden wel present. Onder hen heel wat buitenlanders die naar België waren afgezakt omdat zondag ook de Wereldbeker in Namen op het programma staat.

Van der Stegen ging ervandoor in de voorlaatste ronde en maakte het verschil in de loopstroken. Het was zijn eerste wedstrijd op Vlaamse bodem dit seizoen. “Eigenlijk ben ik een mountainbiker”, zei hij. “Ik maak deel uit van de Nederlandse selectie en in de winter rijd ik af en toe een cyclocross, maar vooral dan in Nederland. Het doet wel deugd om hier op Belgische bodem te winnen.”

Bij de nieuwelingen was Florian Vermeersch alweer aan het feest. Hij haalde het na een solo voor zijn ploegmaat Dante Scoponi en Andreas Goeman, goed voor zijn 14e zege van het seizoen.